Marinin tiukkaa Venäjä-politiikkaa ja viisumirajoituksia koskeneet osiot saivat raikuvat aplodit EU-parlamentissa

1:59
Heikki Piuhola kertaa, miten Sanna Marinin puhe otettiin EU-parlamenitssa vastaan.

EU-parlamentissa Ranskan Strasbourgissa tänään puhunut Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) puhui muun muassa Ukrainan avustamisen tärkeydestä, Euroopan riippuvuudesta venäläisestä energiasta sekä viisumipolitiikkaan.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi tunnelmista, joita Marinin puhe kuulijoissa herätti.

– Erityisesti tiukkaa Venäjä-politiikkaa ja viisumikäytäntöjä koskevat osiot saivat aikaan positiiviset ja spontaanit aplodit.

– Suomi hakee vieläkin tiukennusta viisumikäytäntöihin, erityisesti tilanteessa, jossa Puola ja Baltian maat ovat varoittaneet, että ne aikovat kieltää kaiken Schengen-matkustelun venäläisiltä omissa maissaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen voi kohdistua taas lisää viisumiliikennettä, Piuhola kertaa.

Marin vetosi puheessaan vahvasti Ukrainan auttamisen puolesta. Marinin viestinä on, että tuettuna Ukraina tulee voittamaan sodan. Hänen mukaansa pakotteiden tulee myös näkyä tavallisten venäläisten arjessa.

– Ei ole oikein, että samalla, kun Venäjä tappaa siviilejä, venäläiset turistit matkustavat vapaasti Euroopassa. Viisumien myöntämistä on rajoitettava voimakkaasti, Marin sanoi.

Marinin koko puheen voit lukea täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja