Marin Ylellä Turkin muuttuneesta mielipiteestä Suomen Nato-jäsenyyttä kohtaan: "Tietenkin nämä viestit ovat huolestuttavia"

Turkin presidentti: Emme hyväksy Nato-hakemusta – näin hakemuksesta lausui puolestaan Putin 3:45
Katso Live: Turkin presidentti ei hyväksy Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusta – näin siitä lausui puolestaan Venäjän Putin.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vieraili maanantai-iltana Ylen A-Studion haastattelussa ja kommentoi Turkin muuttunutta mielipidettä Suomen Nato-jäsenyydestä.

– Tietenkin nämä viestit ovat huolestuttavia, erityisesti kysymys siitä, miksi nämä viestit ovat nyt erilaisia kuin aikaisemmin. 

– Aikaisemmin Suomelle on vakuutettu, että Turkki ei halua asettaa minkäänlaista estettä Suomen ja Ruotsin mahdolliselle Nato-jäsenyydelle tai vaikeuttaa tätä prosessia. Nyt nämä viestit ovat erilaisia.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi maanantaina, ettei Turkki tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä.

Presidentti sanoi jo aiemmin, ettei hän pidä maiden hakemuksia myönteisenä asiana.

Marin kuitenkin sanoi uskovansa Ylen haastattelussa, että keskustelemalla asiat ratkeavat ja vakuutti, että keskusteluja Turkin kanssa jatketaan.

Kaikkonen: "Pää kylmänä"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen tviittasi maanantai-iltana viitaten selkeästi Turkin presidentin kommenttiin Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä. 

– Nato-jäsenyyden polulla voi olla monenlaisia kiviä ja kuoppia. Pää kylmänä nyt vaan rauhassa eteenpäin. 

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg puolestaan kertoi tviitissä keskustelleensa Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglun kanssa Suomen ja Ruotsin päätöksestä hakea Nato-jäsenyyttä.

– Turkki on (Naton) arvostettu liittolainen, ja kaikenlaiset turvallisuushuolet tulee käsitellä. Meidän täytyy seistä rinta rinnan tänä historiallisena hetkenä. 

Lue myös:

    Uusimmat