Marin Twitterissä keskustaan ja vihreisiin kohdistuneesta häirinnästä: Tätä ei hyväksytä

2:51
Näin puoluejohtajat reagoivat Juha Sipilän kimppuun käymiseen.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Twitterissä keskustaan ja vihreisiin kohdistunutta häirintää. Marin sanoo, että demokraattisen toiminnan häirintä on yhteinen kysymys ja sillä on vaikutusta poliittiseen toimintaan ja ihmisten uskallukseen lähteä vaikuttamaan.

Hänen mukaansa yhteisen viestin on oltava selkeä, ettei tätä hyväksytä.

Hän kirjoittaa, että demokratian ja sen toimijoiden häirintä ja uhkailu ovat vakavia ja tuomittavia tekoja.

Marin viittaa viestissään siihen, että keskustan vaalitilaisuutta häirittiin rasistisilla solvauksilla, vihreiden Oulun-toimisto töhrittiin hakaristein ja uhkausviestein sekä kansanedustaja Juha Sipilän (kesk.) kimppuun käytiin eduskunnan edessä.

"Rakennetaan Suomea, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä"

Sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että jokaisen on voitava osallistua demokraattiseen päätöksentekoon ilman pelkoa häirinnästä tai uhkailusta. Hän sanoo, että uutiset keskustan vaalitilaisuuteen tehdystä hyökkäyksestä, entiseen pääministeriin kohdistuneesta väkivallasta ja kansanedustajien saamista uhkauksista huolestuttavat.

– Kuulin illalla, että Oulun vihreiden toimistoa oli töhritty hakaristein. Nämä hyökkäykset ovat hyökkäyksiä koko demokraattista järjestelmäämme kohtaan, Ohisalo kirjoittaa.

Ohisalo sanoo, että demokratiassa ja oikeusvaltiossa jokaisen tulee voida asettua ehdolle ja osallistua päätöksentekoon ilman pelkoa ja uhkaa.

– Raukkamaisten uhkailijoiden tavoite on hiljentää ja sulkea osa ihmisistä pois vaikuttamisen piiristä. Näytetään, että emme anna heille sitä valtaa. Ollaan toistemme tukena ja rakennetaan yhdessä Suomea, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä, Ohisalo kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja