Marin: Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia – Suomi on valmis tarkastelemaan sähkön hintakattoa

Marin olisi valmis tarkastelemaan sähkön hintakattoa 1:17
Katso video: "Me elämme sotataloudessa." Näin Marin perusteli sähkön hintakaton nostamista pöydälle.

Hallitus kokoontui viimeiseen budjettiriiheensä.

Suomi on valmis tarkastelemaan sähkön hintakattoa keinona laskea energiakuluja, kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) saapuessaan hallituksen budjettineuvotteluihin. Hän sanoi, että kukaan ei saa joutua kohtuuttomaan tilanteeseen sähkön hinnan nousun vuoksi.

Marinin mukaan poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia. Hän korostaa EU:n laajuisia toimia energian hintojen alentamiseksi. Niihin kuuluisi muun muassa sähkön arvonlisäveron tilapäinen alentaminen.

Hallituksen on määrä neuvotella tänään viimeisessä budjettiriihessään sähkön hinnan lisäksi muun muassa keinoista, joilla helpotetaan suomalaisten arkea nousevien hintojen paineessa.

Marin korostaa lapsiperheisiin kohdistuvia toimia, jotka olisivat arvovalinta hallitukselta.

Suomalaisten arkea helpottavan apupaketin hintahaitari asettunee 200–300 miljoonan euron liepeille, STT:lle arvioitiin hallituslähteistä ennakkoon.

Ylimääräinen lapsilisä joulukuussa?

Puolueilta on tullut runsaasti omia ratkaisuja tilanteeseen, ja tulossa on näillä näkymin erilaisia määräaikaisia kohdennettuja tukia, kuten SDP:n esittämät sosiaalietuuksien ylimääräinen indeksikorotus ja työmatkavähennyksen lisäkorotus. Nämä todennäköisesti kelpaavat ainakin useimmille hallituspuolueille.

Keskusta on esittänyt joulukuussa maksettavaa ylimääräistä lapsilisää kaikille lapsille. Yle kertoi tiistaina, että ylimääräinen lapsilisä olisi menossa läpi puolueiden neuvotteluissa.

Kaksipäiväisen budjettiriihen on määrä päättyä torstaina.


Lue myös:

    Uusimmat