Marin: Koronapandemia on näyttänyt, että pohjoismainen hyvinvointivaltio tarjoaa parhaat edellytykset selvitä kriiseistä

SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin mukaan koronapandemia on näyttänyt, että pohjoismainen hyvinvointivaltio tarjoaa parhaat edellytykset selvitä kriiseistä.

Marin painotti SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Oulussa pitämässään puheessa, että on virheellistä puhua hyvinvointivaltiosta menneisyyteen kuuluvana asiana tai sosiaalidemokratiasta auringonlaskun liikkeenä. 

–  Nyt kun katsomme Eurooppaa, niin sosiaalidemokraatit ovat valtioiden johdossa esimerkiksi Saksassa, Espanjassa ja Portugalissa sekä kaikissa Pohjoismaissa, Islantia lukuun ottamatta. Se kertoo, että liikkeellemme on tilausta tässä ajassa ja maailmassa. Olemme liike, joka tuo vakautta ja turvaa ihmisten arkeen, Marin sanoi.

Marinin mukaan Suomi on ottamassa seuraavan askeleen hyvinvointivaltiona, kun sosiaali- ja terveyspalveluita pyritään parantamaan sote-uudistuksen kautta.

SDP:n ehdokashankinta tammikuun aluevaaleihin on Marinin mukaan sujunut hyvin, mutta hän kannusti asiaa edelleen harkitsevia lähtemään ehdolle. Marinin mukaan sosiaalidemokraateilla on tällä hetkellä noin 1  400 aluevaaliehdokasta.

–  Jotta voimme turvata jokaiselle laadukkaat palvelut, tarvitsemme aluevaltuustoihin ihmisiä, joka laittavat ihmisten hyvinvoinnin etusijalle, Marin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat