Marimekko suunnitteli ensimmäisenä suomalaisena Googlelle juhlalogon

Hakukonejätti juhlistaa kevätpäiväntasausta Marimekon suunnittelemilla, ensimmäisten kevät- ja syyspäivien inspiroimilla doodle-logomuunnoksilla. Marimekon mukaan logot ovat ensimmäiset suomalaisen suunnittelijan tekemät kansainväliset Google-logomuunnokset.

Marimekon doodle-logomuunnoksissa Googlen logo rakentuu Marimekon painokankaista poimittujen elementtien leikkisästä vuoropuhelusta. Logomuunnoksissa näkyvien kuosien takana ovat tunnetut Marimekko-suunnittelijat Maija Isola, Kristina Isola, Erja Hirvi, Maija Louekari, Aino-Maija Metsola, Teresa Moorhouse, Jenni Tuominen ja Katsuji Wakisaka.

Googlelle erilaisten logoversioiden käyttäminen on jo pitkä perinne; ensimmäinen logopiirros julkaistiin vuonna 1998. Vuodesta 2000 lähtien tapa on ollut jatkuva. Yhteensä logopiirroksia on julkaistu jo yli tuhat yhtiön hakusivuilla ympäri maailman. Aiheeksi ovat kelvanneet niin Lissabonin raitiovaunun 110-vuotisjuhlapäivä kuin Freddie Mercuryn syntymäpäiväkin.

Viime vuonna Google juhlisti Suomen itsenäisyyspäivää 6.12. Suomi-aiheisella doodlella, jonka suunnitteli Googlen Sophia Foster-Dimino.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja