Marika on yrittänyt saada vaikeuksiin Filippiineillä joutunutta siskoaan Suomeen kuukausikaupalla – huoli siskosta on kova: "Hän on kuin vankilassa sairaalassa"

Suomalainen Marika on yrittänyt jo keväästä asti saada nelikymppistä siskoaan takaisin Suomeen Manilasta, jossa hän on sairaalahoidossa.

Marika sai tietää keväällä siskonsa joutuneen ulkomaanmatkalla vaikeuksiin, kun entuudestaan tuntematon filippiiniläismies julkaisi hänen siskostaan kuvan rannalle tuupertuneena.

Mies etsi naisen sukulaisia voidakseen auttaa häntä ja Marika tunnisti heti siskonsa kuvasta.

Marika alkoi järjestää siskonsa asioita konsulaatin kautta heti saatuaan tiedon asiasta.

Sisko siirrettiin Filippiineillä pian toiseen sairaalaan. Tuolloin Marika tuskin saattoi kuvitella, että vielä noin yhdeksän kuukautta myöhemmin sisko olisi yhä pulassa Aasiassa.

Useita ongelmia ratkottavana

Siskon asioita on selvitetty konsulaatin kanssa nyt jo useita kuukausia. Sisko ei pysty järjestämään asioitaan itse paikan päällä ja Suomesta käsin autettaessa ongelmia on ollut useita: Marika ei vieläkään tiedä, onko hänen siskollaan voimassaolevaa viisumia ja passia.

Päästäkseen kotiin siskon on saatava matkustusasiakirjat kuntoon ja terveysongelmien vuoksi hän tarvitsee saattajan kotimatkalle Suomeen.

Viimeisimmän viestinvaihdon aikana Marikalle selvisi, ettei sairaala ole vieläkään toimittanut kattavaa arviota siskon kuukausien sairaalahoidosta.

Ennen kuin sairaalakulut ja matkustusasiakirjat on hoidettu, siskoa ei saada palautetuksi kotiin.

"Hän haluaa kotiin"

Huoli siskosta on kova, sillä toistaiseksi hän on saanut siskoon yhteyttä vain sairaalassa vierailleiden, toisten potilaiden omaisten kautta.

– Olen saanut paikallisilta Messenger-viestejä, että miksi kukaan ei auta siskoani. Olen ollut itse yhteydessä sairaalaan, mutta minulle ei ole vastattu enkä ole saanut yhteyttä siskooni.

– Hän on monta kertaa ilmoittanut haluavansa kotiin mahdollisimman pian.

Viimeisenä keinona Marika aikoo matkustaa joululomallaan Filippiineille saadakseen siskon kotiin. Hän kuitenkin pelkää, ettei sekään riitä.

– Olen rimpuillut tämän asian kanssa koko syksyn. Olen huolissani hänestä, hän on sairaalassa kuin vankilassa. En tiedä, päästävätkö he edes minua tapaamaan siskoani.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja