Maria Huntingtonilta dramaattinen päivitys: "Tätä on ollut vaikea myöntää itselle ja läheisille ja nyt teille"

Seitsenottelija Maria Huntington kertoo uupuneensa huippu-urheiluun. Hän julkaisi tuntemuksistaan dramaattisen päivityksen, jossa hän kertoo helpotuksesta olla "ihan vaan Maria, ilman urheilijan etuliitettä".

– Kirjotan mun tähän mennessä vaikeimman postauksen tänne. On kuluttavampaa pitää kulissia yllä kuin kertoa rehellisesti mitä on meneillään, Huntington alusti Instagramissa.

– Uuvuin huippu-urheiluun. Sisäinen palo ei riittänyt enää kantamaan ja huomasin, että en saanut enää huippu-urheilusta sitä mitä edellisinä vuosina olin saanut.

26-vuotias Huntington kertoo joutuneensa käsittelemään tänä kesänä paljon häpeän tunnetta.

– Miten voi olla, että mulla ei ole sitä paloa, kun tuntuu että kaikilla muilla urheilijoilla se liekki roihuaa. Tätä on ollut vaikea myöntää itselle ja läheisille ja nyt teille.

Huntington ei kirjoita suoraan lopettavansa huippu-urheilijan uraansa, mutta hänen päivitystään voi tulkita niin, että hän vähintäänkin vetäytyy huippu-urheilusta.

– Mä haluaisin saada sen liekin vielä takaisin ja urheilla intohimolla, mutta sitä ei voi pakottaa. Se on prosessi mikä kumpuaa vain ja ainoastaan itsestä. Se vaatii oman aikansa.

– Kaiken jännityksen ja pelon takana on kuitenkin helpotus sanoittaa ääneen näitä tunteita, joiden kanssa en kuitenkaan usko olevani yksin.

– Helpotus siitä, että saa hetken vaan olla ihan vaan Maria, ilman urheilijan etuliitteetä.

Tampereen Pyrintöä edustanut Huntington on voittanut seitsenottelussa kolme Suomen mestaruutta ja kilpaillut sekä olympialaisissa, MM-kisoissa että EM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat