ManU-tähden kyseenalainen Instagram-julkaisu poiki mojovan pelikiellon ja mittavan sakon

Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Edinson Cavani on saanut kolmen ottelun pelikiellon Englannin jalkapalloliitolta kyseenalaisen Instagram-julkaisun vuoksi. Lisäksi uruguaylaiselle mätkäistiin 100 000 punnan eli noin 111 000 euron sakko.

Cavanin rangaistus on seurausta tämän Instagram-julkaisusta, jonka hän teki marraskuun lopun Southampton-ottelun jälkeen. Cavani ratkaisi ottelun voiton Unitedille kahdella maalillaan.

Ottelun jälkeen Cavani julkaisi Instagram-tilinsä tarinat-osiossa uudelleen faninsa kuvan. Julkaisun yhteyteen Cavani kirjoitti "Gracias negrito". Suomennettuna sana negrito tarkoittaa pientä mustaa poikaa, mutta Etelä-Amerikassa sanaa käytetään hellittelynimenä.

Cavani poisti julkaisunsa nopeasti ja pahoitteli asiaa ymmärrettyään, että sana voitaisiin tulkita myös rasisitiseksi. Vahinko oli ehtinyt jo tapahtua.

FA otti asian tutkintaansa, ja Cavani myönsi rikkoneensa sääntöjä, vaikkei tarkoittanutkaan sanoillaan mitään pahaa.

– Sen oli tarkoitus olla rakastava tervehdys ystävälle kiittämään hänen onnitteluistaan ottelun jälkeen, Cavani sanoi.

– En missään tapauksessa halunnat loukata ketään. Vastustan rasismia ja poistin viestin heti, kun minulle selvisi, että se voitaisiin tulkita eri tavalla.

Kolmen ottelun pelikieltonsa vuoksi Cavani ei pelaa Valioliigan ottelussa Aston Villaa vastaan uudenvuodenpäivänä. Väliin jäävät myös Liigacupin välieräottelu Manchester Cityä vastaan ja FA Cupin ottelu Watfordia vastaan.

Pelikiellon ja sakon lisäksi Cavanin on päätöksen mukaisesti osallistuttava henkilökohtaiseen koulutusohjelmaan.

Cavani siirtyi Manchester Unitediin täksi kaudeksi pelattuaan sitä ennen useita vuosia PSG:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja