Manteli-marenkikakku

Manteli-marenki kakku

  • Pohjat:
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 6 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • Kreemi:
  • 6 kananmunankeltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 1 pussi mantelilastuja

Laita uuni päälle, noin 170 astetta. Voitele 2 kakkuvuokaa (n. 23 cm). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita mantelijauhe ja sokeri. Sekoita varovaisesti valkuaiset manteli-sokeri seokseen. Kaada puolet ja puolet kakkuvuokiin. Paista uunissa noin 35 min. Anna jäähtyä. Irrota varovaisesti reunoista ja kumoa. Sekoita keltuaiset, sokeri, kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä kreemi hellalla, koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaan, ota heti pois liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetken. Anna jäähtyä ja kaada puolet yhdenpohjan päälle, nosta toinen pohja se päälle ja kaada loput kreemistä päälle. Koristelle paahdetuille mantelinlastuilla. Nauti kylmänä.

Resepti: Alexandra Finckenberg

Lue myös:

    Uusimmat