Mansikat Romanovin tapaan

Kun kaipaat mansikoihin jotain vaihtelevaa säväystä kokeile tätä helppoa herkkua. Romanovin mansikat on tunnettu juhlava mansikkajälkiruoka. Jos haluat alkoholittoman version korvaa likööri sitruunan tai limetin mehulla.

Romanovin mansikat

1 l (n. 500 g) mansikoita
3 rkl sokeria
3 rkl Cointreau-likööriä
1 appelsiini
2 dl kuohukermaa
hiukan vaniljasokeria
loraus Cointreau-likööriä

Perkaa mansikat ja ripottele päälle sokeria. Sekoita appelsiinin mehu ja likööri. Kaada kauttaaltaan mansikoiden päälle ja anna maustua hetki.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla sekä liköörillä.

Nosta mansikat juhlaviin annosmaljoihin ja koristele kermavaahtohuipulla.

Lue myös:

    Uusimmat