Mainos

Mannerheim-elokuva yhä jumissa: Elokuvasäätiö odottaa tekijöiltä pian näyttöä

Vuosikausia suunnitellun Mannerheim-elokuvan tulevaisuus on edelleen avoin. Elokuvasta aiemmin auliisti tiedottanut tuotantoyhtiö Solar Films on vetänyt nyt luukut kiinni eikä suostu kertomaan elokuvan aikataulusta enää mitään.

- Emme pidä enää tiedotustilaisuuksia ennen kuin kaikki rahat ovat tilillä ja kuvaukset alkavat, sanoo tuottaja Markus Selin.

- Olemme oppineet menneestä. On rasittavaa selitellä jälkeenpäin, miksi aikataulut lykkääntyvät. Mutta rahoitusneuvottelut jatkuvat.

Tuo lause on lausuttu julkisuuteen aiemminkin. Niinpä media on juossut nöyrästi elokuvan perässä jo muutaman vuoden, ja juttuja on tehty "ensi-iltaan milloin v. 2010 tai milloin v. 2011 tulevasta suurelokuvasta". Ensi syksy ei taida toteutua, kun kuvauksia ei ole vieläkään aloitettu.

Suomen elokuvasäätiö on roikuttanut ehdollista 470 000 euron tukeaan elokuvalle jo kaksi vuotta.

- Annoimme Mannerheimille taas lisäaikaa vuoden 2011 alusta, tosin nyt vain enää kaksi kuukautta, kertoo tuotantojohtaja Petri Kemppinen.

Tilannetta siis tarkastellaan uudestaan jälleen maaliskuussa. Miten kauan säätiön pinna kestää?

Taas lupauksia: "Maaliskuussa"

- Tuotantoyhtiö lupasi, että kaksi kuukautta riittää. Odotamme näyttöä maaliskuussa, kertoo Kemppinen.

Elokuvasäätiö on tuotantojohtajan mukaan Mannerheimin tukena niin kauan kuin tiedetään, että elokuvaa ollaan tosissaan valmistelemassa.

- En lähde spekuloimaan sillä, milloin tuenvarauspäätös purettaisiin. Tällainen päätös herättäisi suuria epäilyksiä rahoittajissa, mitä emme missään nimessä haluaisi. Kansallinen tuki on hyvin tärkeää.

Käytännössä elokuva kaatuisi, jos säätiö peruisi tukensa. Kemppinen myöntää, että Mannerheimille varattu 470 000 euroa on koko ajan poissa jonkun toisen elokuvan teosta. Tällaista ei ole aiemmin säätiön historiassa tapahtunut.

Selin raivostui MTV:n toimittajalle

Tuottaja Markus Selin on raivoissaan MTV3:n uutistoimittajan elokuvasäätiölle esittämistä kysymyksistä, jotka koskevat tukipäätöksen mahdollista purkautumista.

- Olemme suunnitelleet elokuvaa vuosikausia, ja elokuvasäätiö on tukenamme, vannoo Selin.

Mutta tuenvaraukselle on nyt lisäaikaa vain kaksi kuukautta?

- Entä sitten? Maaliskuussa neuvottelemme tarpeen mukaan taas lisää.

Entä jos ette saa enää lisäaikaa?

- Varmasti saamme. Me vakuutamme elokuvasäätiön siitä, että projekti etenee. Meillä on esisopimus uudesta rahoittajasta, Selin toteaa.

Millainen rahoittaja nyt on kyseessä?

- En vastaa. Olemme päättäneet, että emme puhu mitään ennen kuin rahat ovat tilillä.

Milloin elokuvan teko oikeasti alkaa?

- En vastaa. Tässä ei ole nyt mitään dramaattista uutisoitavaa. Tekisitte myönteisiä juttuja tämän elokuva edistymisestä!

"Onhan tämä jo jonkinlainen vitsi"

Mannerheimin käsikirjoittaja Heikki Vihinen sanoo odottelevansa "aivan rauhassa".

- Tuotantoyhtiö pitää minut hyvin ajan tasalla. Minulla ei ole mitään valittamista. Käsikirjoitus on aina elokuvaa tehtäessä "kesken". Se on valmis vasta sitten, kun lopputeksteissä lukee "The End", hymähtää useita vuosia työryhmän kanssa Mannerheimia työstänyt Vihinen.

C.G.E. Mannerheimin rooliin palkattu Mikko Nousiainen pysyy myös asialle uskollisena.

- Valmiina ollaan kuvausten aloittamiseen. Milloin? En viitsi sanoa tuohon mitään. Vaikkapa puolen vuoden varoitusajalla ehdin hyvin järjestellä muut työni. Myönnetään, että onhan tämän elokuvan käynnistäminen jo jonkinlainen vitsi julkisuudessa. Sen tähden meidän täytyykin tehdä loistava elokuva, sanoo Mikko Nousiainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.