Mainos

Poliisi: Useita kuolleita Manchesterissa – areenalla räjähti kesken konsertin

Manchester-areenan tapahtumia tutkitaan tällä hetkellä terroritekona, kertoo poliisi. Poliisin mukaan tähän mennessä 19 ihmisen on vahvistettu kuolleen. Lisäksi arviolta 50 on loukkaantunut.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan teosta epäillään itsemurhapommittajaa. Manchesterin poliisi ei ole vahvistanut asiaa.

Poliisi hälytettiin mahdollisten räjähdysten takia areenalle paikallista aikaa puoli yhdentoista tienoilla eilen illalla.

Mediatietojen mukaan alueelta kuultiin kaksi kovaa pamahdusta. Areenalla oli meneillään laulaja Ariana Granden konsertti. Mirror-lehden mukaan konsertti keskeytettiin ja ihmiset poistuivat areenalta, osa hyvin peloissaan.

Guardianin mukaan mahdollisen räjähdyksen on raportoitu tapahtuneen paikallista aikaa puoli yhdeltätoista areenan aulassa. 

Tästä on kyse

– Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 19 ihmistä. Lisäksi arviolta 50 ihmistä on loukkaantunut.

– Tapahtunutta tutkitaan tällä hetkellä terroritekona.

– Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana.

– Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella.

– Räjähdys kuultiin yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua.

– Manchester-areena on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että mahdollinen räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

– Ainakin CNN on kertonut lähdetietoihin perustuen, että itsemurhapommittajaa pidetään todennäköisenä syynä räjähdykselle. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

– Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoituksia kaupunkiin on tehty 11. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

Poliisin mukaan viranomaiset kertovat tarkempia tietoja tapauksesta mahdollisimman pian. Aiemmin poliisi on kuvaillut tapausta vakavaksi.

Paikallistoimittaja kertoo Twitterissä, että paikallisen sairaalan henkilökunta on varautunut lukuisiin uhreihin.

Mirrorin mukaan paikalle on nähty kiirehtivän ainakin 10 poliisiautoa, viisi ambulanssia ja kaksi mellakkatilanteisiin lähetettävää viranomaisajoneuvoa. Aseistautuneita poliiseja on nähty areenan ulkopuolella.

Guardianille tapahtumia kuvailleen silminnäkijän mukaan kova pamahdus kuului konsertin lopussa.

– Valot olivat jo päällä, joten tiesimme, ettei se (pamahdus) ollut osa esitystä. Ensin luulimme, että se on pommi. Siellä oli paljon savua. Ihmiset alkoivat juosta ulos. Kun pääsimme ulos, siellä oli tusinoittain poliisin pakettiautoja ja aika monta ambulanssia.

Niin ikään paikalla ollut miesporukka kertoo nähneensä ainakin viisi ihmistä, jotka näyttivät olevan verissään.

– Ariana Grande oli juuri mennyt verhon taakse ja valot tulivat päälle, kun kuului iso pamahdus ja iso savupilvi ilmestyi, yksi miehistä kuvaili.

Konsertissa oli paikalla paljon nuoria, teini-ikäisiä Ariana Grande -faneja.

Manchesterin Victoria-asema on evakuoitu ja junat eivät kulje, kertoo Britannian rautatieyhtiö Twitterissä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.