Kymmenet lapset kateissa räjähdyksen jälkeen – epätoivoiset vanhemmat etsivät somen avulla

Pommi räjähti Manchester-arenalla 1:36

Kymmenet lapset ja teinit joutuivat erilleen vanhemmistaan, kun Ariana Granden konsertissa räjähti.

Ihmiset olivat poistumassa Ariana Granden konsertista, kun konserttipaikan aulassa räjähti. Räjähdys aiheutti sekasortoa ja pakenevat lapset ja vanhemmat joutuivat erilleen toisistaan.

Kadonneiden lasten ja teinien epätoivoiset vanhemmat ja ystävät ovat käyttäneet sosiaalista mediaa rakkaidensa etsimiseen.

Tästä on kyse

– Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 22 ihmistä. Lisäksi arviolta 59 ihmistä on loukkaantunut.

– Tekijä toimi yksin ja kuoli itse iskussa.

– Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana.

– Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella.

– Räjähdys kuultiin yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua.

– Manchester-areena on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että mahdollinen räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

– Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoituksia kaupunkiin on tehty 11. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

Lasten kuvia on julkaistu sosiaalisessa mediassa avunpyyntöjen kera. Monet pyytävät apua läheistensä löytämisessä, antavat tuntomerkkejä ja kertovat, etteivät nuoret vastaa puhelimeen.

– Olkaa kilttejä ja jakakaa tämä, minun pikkusiskoni Emma oli konsertissa eikä hän vastaa puhelimeen, auttakaa, kirjoitettiin yhdessä viestissä.

Suuri osa Granden konsertissa olleista teini-ikäisiä tai esiteini-ikäisiä.

Ainakin 60 lasta odottaa vanhempiaan hotellissa

Silminnäkijä Paula Robinson oli areenan yhteydessä olevalla juna-asemalla miehensä kanssa, kun tunsi räjähdyksen ja näki kymmenien teinien huutavan ja juoksevan pois areenalta.

Robinson keräsi lapsia läheiseen hotelliin ja levittää puhelinnumeroaan Facebookissa huolestuneille vanhemmille.

Hotellit ovat avanneet ovensa vanhemmistaan erkaantuneille lapsille. Raporttien mukaan 60 lasta odottaa vanhempiaan hotellissa.

​​​​​​​

Räjähdyksessä areenalla kuoli 19 ihmistä. Sitä tutkitaan terrori-iskuna ja joidenkin lähteiden mukaan kyseessä on itsemurhapommi.

Lue myös:

    Uusimmat