Manageri haukkuu Pavarottia muistelmissaan

Luciano Pavarottin entinen manageri Herbert Breslin, 80, on kirjoittanut The King and I -nimisen muistelmateoksen 35-vuotisesta työsuhteestaan tenorin kanssa. Kirja antaa Pavarottista vähemmän edullisen kuvan hemmoteltuna supertähtenä, joka on täynnä itseään.

Samalla Breslin antaa kirjassaan kyytiä monille muillekin oopperamaailman suurille nimille, kuten Joan Sutherlandille ja Dietrich Fischer-Dieskaulle.

Breslin kertoo kirjassaan, kuinka Pavarottista tuli aikansa kuuluisin tenori ja kuinka laulajasta vähitellen tuli hemmoteltu ja kiukutteleva. Nuorena Pavarotti oli Breslinin mukaan mukava kaveri ja unelma-asiakas, mutta taiteellisen ja taloudellisen menestyksen myötä hänestä tuli hyvin peräänantamaton, vihamielinen ja tyytymätön supertähti. Breslin väittää, että hänen asiakkaansa oli koko ajan haluttomampi opettelemaan rooleja, muistamaan librettoja tai jopa tulemaan esityksiin.

Kirja on saanut jo monenlaisia arvosteluja. The Washington Postin mukaan se on "karkea ja ilkeämielinen teos, joka ei ole kunniaksi kirjoittajalleen eikä aiheelleen".

Lue myös:

    Uusimmat