Mainos

Mämmimannekiini Juha Mieto: Edelleen menee kymmeniä ropposia – katso hulvaton video

Juha Miedon intohimoinen mämmitraditio on ja pysyy.

– Kyllä mä toistaiseksi pidän siitä kiinni. Se on niin intohimoinen ruoka minulle kerta kaikkiaan ja se on jo pienestä pitäen niin ollut. Pääsiäisenä menee yhä se 40 ropposta ja neljä ostan juhannusta varten pakkaseen, Mieto kertoo MTV Uutisille.

– Ostan aina samaa mämmiä ja ihan omalla rahalla. Viime vuonna testasin yhden ropposen luomumämmiä, mutta ei se maistunut miltään. Ihmettelen todella miten luomumämmi voi erota normaalimämmistä niin paljon, että mitähän ne siihen panee. Kymppi-mämmi on suosikkini ja se maistuu suurin piirtein samalle kuin äidin tekemä aikanaan. Äitihän se siitä mämmistä tulee mieleen. Mä tykkään mistä mä tykkään, että en vaihtelun vuoksi ota muita.

Miedon mukaan "ihmiskone on vähän sellanen, että jos se johonkin kiintyy, niin sitten ollaan sen kanssa".

– Naimissakin olin vain yhden naisen kanssa ja sillä sipuli. Se on melkein tällä ikää sama kuin saisi hyvän naisen kansa lirputella, kun syö hyvää mämmiä.

Hiihtäjälegenda ja entinen kansanedustaja Juha Mieto nauttii mämminsä sinisellä maidolle ja hiukkasella sokeria. Hän ei pidä kermasta tai minkäänlaisista vanukkaista.

– Ihan rehellisesti sanottuna vatsalaukkuni toimii vallan mainiosti, ei tule mämmin syömisestä edes ilmavaivoja. Eli eikö silloin ole kaikki kondiksessa?

Vuonna 2011 kun Mieto esiintyi legendaarisessa kevennyksessä Kymmenen uutisissa, hän sanoi, että eduskunnasta putoaminenkaan ei niin kirpaissut kun pisti mämmiä suuhun. Nyt hieman kismittää kuntaliitossuunnitelma, joka yhdistäisi Kurikan ja Jalasjärven.

– Kurikka on ihan kehumatta yksi Suomen vauraimpia kuntia ja rapian viikon päästä pitäisi tehdä päätös, jossa ns kriisikuntana pidetty Jalasjärvi liitettäisiin Kurikkaan. Mutta demokratia on demokratia, joten jos se kuntaliitos tulee, niin pulinat pois. Tämä asia jollakin tavalla vähän mieltä kismittää, mutta sitten kun pääsee mämmiropposen äärelle, niin ainakin hetkeksi ajatukset lientyy. Silmät puoliksi kiinni kun sitä syö, niin se on suurinta herkkua ja unohtuu kaikki ylimääräiset asiat, jotka päässä pyörii.

Mämmimannekiini nautinnollisista syistä

Juha Mieto ei ole tehnyt sopimuksia mämmintuottajien kanssa, vaan on mämmimannekiini ihan omasta tahdostaan. Muutaman ropposen hän on joskus saanut, mutta yleensä ostaa mämminsä ihan itse.

– Olen mielihyvin mämmimannekiini, koska se on totta ja mä nautin ja tykkään siitä. Tykkään muistakin perinneruuista ja vesi kielelle tulee myös karjalanpaistista. Mämmiropposen syön niin, että ensin teen kolon kulmaan, johon laitan maidon ja sitten joka kulma kaavitaan tarkkaan, asunhan tässä Laihian naapurissa. Eli harakoille ei mene yhtään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja