Malte, 16, pelasti areenan – "Olisi vain betonikuori jäljellä"

16-vuotias jääkiekkojuniori Malte Pihlströmin ripeä toiminta pelasti raviradan palamasta karrelle.

Perjantai-iltana osia Färjestadin raviradasta syttyi tuleen. Palo alkoi totohallin läheisyydestä, mikä toimii nykyään Färjestadin jääkiekkojoukkueen kuntosalina.

Palo ehti aiheuttaa isoa tuhoa.

– Jos paloa ei olisi huomattu, luulen, että meillä olisi vain betonikuori jäljellä, raviradan johtaja Marie Svensson totesi Trav365:lle.

Raviradan johtajan lausunto oli viittaus neuvokkaan jääkiekkojuniorin toimintaan. 16-vuotias Färjestadin Malte Pihlström oli ensimmäisenä paikalla. Hän oli juuri lopettelemassa kuntosaliharjoitustaan, kun hän haistoi omituisen hajun. Hän toimi nopeasti huomatessaan, että lähellä palaa.

– Olin yksin paikalla harjoitusten jälkeen. Kaikki tapahtui todella nopeasti. Haistoin palaneen käryä kaapin takaa. Tajusin, että en pysty sammuttamaan sitä yksin, koska tuli levisi uskomattomalla vauhdilla, Pihlström sanoo Aftonbladetille.

Pihlström ei joutunut paniikkiin vaan toimi ohjeiden mukaan.

– Soitin hätäkeskukseen ja he tulivat paikalle todella nopeasti. Mukana oli muun maussa palosukeltajia. Kysyin, voinko tehdä jotain sisällä, mutta he sanoivat että minun piti vain varmistaa, että sisätiloissa ei ole enempää ihmisiä. He antoivat minulle ohjeita, ja yhteistyö sujui hyvin, Pihlström kertoo.

Palokunta pääsi paikalle ripeästi ja sai palon sammutettua, ennen kuin se aiheutti liikaa tuhoja. Radalla pystyttiin järjestämään kilpailut maanantaina.

Raviradan johto kävi vielä kiittämässä neuvokasta nuorukaista hänen harjoituksissaan.

– Juttelimme enne treenejä hallilla Karlstadissa. Sain pipon, lahjakortin ja kukkia. Tunsin itseni ylpeäksi. En ensin oikein ajatellut asiaa, mutta tajusin jälkeenpäin, että siinä olisi voinut käydä todella huonosti.

Lue myös:

    Uusimmat