Maltalle pääsevät nyt vain kaksi kertaa koronavirusta vastaan rokotetut – "Meidän on suojeltava yhteiskuntaamme"

EU on avaamassa ulkorajansa täysin rokotetuille matkustajille 1:59
EU oli toukokuussa avaamassa ulkorajansa täysin rokotetuille matkustajille. Yhteisestä linjasta oli silti vääntöä.

Malta kieltää pääsyn maahansa ensi keskiviikosta lähtien, ellei matkustajalla ole näyttää todistusta kahdesta koronarokotuksesta, uutisoi Reuters

Maltan terveysministeri Chris Fearne ilmoitti asiasta perjantaina. Koronavirustartuntojen määrä on tuplaantunut Maltalla maanantain jälkeen.

– Olemme ensimmäinen EU-maa, joka näin tekee, mutta meidän on suojeltava yhteiskuntaamme, Fearne sanoi. 

Aikaisemmin maahan on päässyt EU-maista rokotettuna tai negatiivisen koronatestin kera. Ainoastaan Briteistä saapuvilta on tähän mennessä vaadittu täyttä rokotussuojaa ennen saarelle saapumista Iso-Britanniassa leviävän delta-variantin takia. 

Ministerin mukaan vain EU:ssa tai Britanniassa saadut rokotustodistukset hyväksytään maahantullessa.

Ainoa poikkeus ovat 5–12-vuotiaat Maltalle saapuvat lapset, joilla on todistus negatiivisesta koronatestistä ja jotka matkustavat täyden rokotesuojan saaneen aikuisen kanssa.

Uudet tapaukset tulivat nuorten mukana

Fearnen mukaan uusimmat koronatartunnat ovat tulleet nuorten, erityisesti englannin kielen kursseille osallistuvien turistien mukana. Vaikka heillä on ollut maahan saapuessa todistus negatiivisesta koronatestistä, he ovat olleet rokottamattomia. Kielikoulut on määrätty suljettaviksi keskiviikosta alkaen. 

Maltalla 79 prosenttia maan väestöstä on rokotettu. Pikkuvaltion tarkoituksena on nostaa luku 85 prosenttiin.

Kesäkuussa Maltalla koettiin useita päiviä, jolloin ei raportoitu uusista koronatartunnoista. Tällä viikolla koronatartuntaluvut nousivat 96 tapaukseen perjantaihin mennessä.



Lue myös:

    Uusimmat