Saksa helpottaa matkustamista rokotetuille, testatuille ja koronan sairastaneille – moni yrittää matkalle myös väärennetyllä rokotustodistuksella

2:02
Saksa helpottaa maahantuloa tästä päivästä lähtien – katso kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan raportti tästä.

Saksa helpottaa matkustusmahdollisuuksia tästä päivästä alkaen. Rokotetut, koronaviruksen sairastaneet tai negatiivisen testituloksen omaavat voivat matkustaa Saksaan ja välttyä kymmenen päivän karanteenilta.

Osavaltiot avaavat turismia kuitenkin hyvin eri tahtiin. Useat maat Euroopassa avaavat rajojaan nyt kiireellä ja aina ei raja-asemilla pysytä päättäjien tahdissa mukana.

– Eilen Saksan ja Itävallan raja-asemat ruuhkautuivat Itävallan liittokanslerin ja Baijerin pääministerin sovittua, että maiden välinen lähi- ja ostosmatkailu voidaan taas avata.

– Kumpikaan ei muistanut kertoa, että negatiivinen testitulos vaaditaan yhä, raportoi MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola.

Yli puolen vuoden tiukka matkustussulku päättyy kuitenkin myös Saksan osalta. Kahdesti rokotetut, koronan sairastaneet tai negatiivisen koronatestituloksen osoittavat saavat matkustaa Saksaan ilman 10 päivän karanteenia.

– Siitä, millaiseksi heinäkuu ja elokuu muodostuvat, ei päätetä vielä tänään.

– Ensi viikon ilmaantuvuusluvut eivät vielä ratkaise, millainen matkailukesästä tulee. Se päätetään vasta muutaman viikon kuluttua, Saksan terveysministeri Jens Spahn lausui aiheesta.

Väärennetyt todistukset riesana

Saksan 16 osavaltiota avaavat matkailua kuitenkin varsin eri tahtiin. Berliinissä poistuu öinen ulkonaliikkumiskielto jo keskiviikkona ja ulkoilmaravintolat avaavat terassinsa ensi perjantaina.

Joissakin osavaltioissa matkailu käynnistyy helluntai-viikonloppuna. Kaikkialla päätöstä ei ole vielä tehty tai ilmaantuvuusluvut ovat yhä yli 100:n luokkaa.

Terasseille, matkalle tai ostoksille yrittää moni myös väärennetyllä keltaisella rokotustodistuksella. Poliisin mukaan heidän on lähes mahdotonta selvittää, onko kansainvälisen rokotustodistuksen merkinnät oikeat vai väärennetyt.

Euroopan ahkerimmalle matkailukansalle, saksalaisille, helpotukset kotimaassa ovat tärkeitä, sillä tähän saakka matkoilta palatessa on joutunut suoraan karanteeniin.

Katso koko raportti videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja