Malminkartanon Alepa-taposta epäilty mies määrättiin mielentilatutkimukseen – käräjäoikeus passitti samalla tutkintavankeuteen

Helsingin Malminkartanossa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty 31-vuotias mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Helsingin käräjäoikeus määräsi vuonna 1991 syntyneen miehen tutkintavankeuteen todennäköisin syin taposta epäiltynä. Samalla miehen mielentila määrättiin tutkittavaksi.

Henkirikos tapahtui Malminkartanon Puustellinpolulla tiistaina. Poliisille ilmoitettiin Alepa-kaupan liepeillä tapahtuneesta puukotuksesta puoli viiden aikaan iltapäivällä.

Uhri oli noin 45-vuotias mies, joka kuoli vammoihinsa poliisin elvytyksestä huolimatta.

Henkirikoksesta epäilty 31-vuotias mies otettiin kiinni pari tuntia tapahtuneen jälkeen. Mies löydettiin junasta Helsingin päärautatieasemalta. Poliisi on kertonut kiinnioton sujuneen rauhallisesti.

Poliisi on jo kuulustellut epäiltyä ja puukotusta todistaneita silminnäkijöitä. Poliisi ei ole kuitenkaan ottanut kantaa keskustelujen sisältöön tai epäillyn henkirikoksen mahdolliseen motiiviin.

– Jatkamme esitutkintaa tavalliseen tapaan muun muassa tekemällä teknistä tutkintaa, tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta kommentoi poliisin eilisessä tiedotteessa.

Asiassa on nostettava syyte 22. helmikuuta 2023 mennessä. Poliisi on sanonut kertovansa tapauksesta lisätietoja vasta, kun asia on edennyt syyteharkintaan.

Helsingin Sanomien mukaan epäillyllä miehellä on mittava rikoshistoria. Mies on tuomittu lehden mukaan kymmeniä kertoja, ja joukossa on myös vakavia rikoksia, kuten törkeä pahoinpitely. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja