Mainos

Mallorcan tilanne rauhoittumaan päin

Espanjan poliisi on avannut tunteja suljettuna olleen Mallorcan saaren lentokentän. Aikaisemmin tänään poliisi sulki lentokentän ja satamat tavoittaakseen autopommi-iskun tekijät.

Espanjassa Mallorcan saarella sattui tänään autopommi-isku. Espanjalaisviestimien mukaan kaksi ihmistä on kuollut, jonka lisäksi useita on haavoittunut.

Kuolleet olivat kansalliskaartin jäseniä, jotka istuivat autossa iskuhetkellä. Räjähdys sattui kansalliskaartin kasarmin edessä Palmanovassa saaren länsiosassa.

Poliisi etsii iskun tekijöitä. Aurinkomatkojen tiedotuspäällikkö Hille Matekovits kertoo, että kaikki suljetut hotellit on avattu ja suomalaismatkailijat ovat turvassa. Hänen mukaansa osa hotelleista on lisännyt henkilökuntaansa. Myös tiedottamista on tehostettu.

Aikaisemmin lähialueen hotellit olivat suljettuina ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.

Lisäksi räjähdysalueella autoja tutkittiin uusien pommi-iskujen estämiseksi. Poliisi löysi tarkastuksissaan toisenkin pommin ja purki sen. Vaarattomaksi tehty pommi oli viritetty auton alle aiemman iskun läheisyyteen.

Räjähdyksen kerrotaan olleen voimakas ja aiheuttaneen suurta vahinkoa. Iskupaikan lähellä on useita hotelleja ja suosittu turistiranta. Noin kahdeksan kilometrin päässä sijaitsee myös Espanjan kuningasparin kesäasunto. Kuningaspari ei ole kuitenkaan vielä saapunut kesänviettoon Mallorcalle.

Aurinkomatkoilla, Tjäreborgilla sekä Finnmatkoilla on yhteensä 170 suomalaista matkustajaa tällä hetkellä Mallorcan Palmanovalla. Mikäli pommi-isku aiheuttaa muutoksia matkoihin, matkanjärjestäjät ovat yhteydessä matkustajiin.

Eilen Burgosin kaupungissa tehtiin samanlainen isku, jossa haavoittui kymmeniä ihmisiä. Molemmista iskuista epäillään baskien terroristijärjestöä Etaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Telemadrid-kanavan kuvaa ja raportti (espanjaksi) Mallorcalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.