Malesiassa pikatreffitapahtumassa ei ole nimiä – Tinderiä pidetään jopa vaarallisena

Pikatreffikulttuuri on rantautunut myös muslimimaa Malesiaan, mutta täällä ei etsitä länsimaiden tapaan deittailuseuraa, vaan aviopuolisoa. 

Muutama minuutti voi ratkaista tulevan elämänkumppanin valinnan islamilaisilla pikatreffeillä. Kuala Lumpurissa Malesiassa Siti Aisha juttelee hermostuneesti miehen kanssa, jota ei ole koskaan aiemmin nähnyt. Pari juttelee keskenään ujosti, ja Aishan vanhemmat seuraavat lähietäisyydeltä. He kirjaavat ylös muistiinpanoja potentiaalisista aviomieskandidaateista. Pian kello soi, aika on täysi. Mies nousee pöydästä ja istuu alas seuraavan naisen kanssa. Uusi juttutuokio alkaa.

Toista kertaa pidettyyn Halal Speed Dating -pikatreffisessioon haki yli 2000 ihmistä, mutta vain 50 mahtui mukaan.

Tapahtuman nimellä korostetaan islamin sääntöjen kunnioittamista. Kun sopiva kumppani vaikuttaa löytyneen, naimisiin voidaan mennä pian, kunhan molempien osapuolten vanhemmat ratkaisun hyväksyvät.

Malesiassa eletään yleisesti islamin väljän tulkinnan mukaisesti, mutta konservatiivisten arvojen suosio on nousussa. Monien paikallisten mielestä länsimaista tutut treffisovellukset kannustavat kevyisiin suhteisiin.

Halal Speed Datingin perustaja Zuhri Yuhyi pelkää esimerkiksi suositun Tinder-treffisovelluksen johtavan esiaviolliseen seksiin, hylättyihin lapsiin ja avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin. Hän tapasi vaimonsa erään toisen sinkkuillan kautta, mutta alleviivaa omassa tapahtumassaan islamin merkitystä.

Pikatreffeillä naisilla pitää olla mukana esiliina, ja kaikkien osallistujien pitää luvata pyrkivänsä naimisiin. He myös yleensä pukeutuvat perinteisiin muun muassa hiukset peittäviin asuihin. Omia nimiä ei yleensä käytetä, vaan ihmisillä on numerolaput. Järjestäjät kertovat tilaisuuden jälkeen naisille mahdollisista kosiskelijoista.

Lue myös:

    Uusimmat