Malesian maanvyöryn uhrimäärä nousi yli kahdenkymmenen – useita yhä kateissa

Video näyttää Malesian maanvyöryn tuhot – uhrimäärä jo yli 20 1:31
Video näyttää valtavat tuhot: uhrimäärä jo yli 20.

Kaakkois-Aasiassa Malesiassa tapahtuneessa maanvyörymässä on kuollut ainakin 23 ihmistä, kertovat viranomaiset. Kuolleiden joukossa on kuusi lasta.

Kuolleiden määrä saattaa vielä kasvaa, sillä viranomaisten mukaan kymmenen ihmistä on yhä kateissa.

Maanvyörymä tapahtui leirintäalueella lähellä Batang Kalin kaupunkia Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin läheisyydessä.

Viranomaisten mukaan maanvyöryn sattuessa leirintäalueella oli yli 90 ihmistä, joista suurin osa oli nukkumassa. 61 ihmistä on löydetty elossa tai heidät on pelastettu. Viranomaisten mukaan leirintäaluetta ylläpitävällä maatilalla ei ole ollut virallista lupaa, joten maatilan omistajia uhkaa rangaistus, mikäli heidän katsotaan rikkoneen lakia.

Maanvyöryt tavallisia rankkasateiden jälkeen

Maanvyöryjä sattuu Malesiassa usein rankkasateiden jälkeen, jotka ovat yleisiä maassa vuoden lopulla. Onnettomuusyönä ei kuitenkaan ollut havaittu rankkasateita.

Viime maaliskuussa neljä ihmistä kuoli massiivisessa maanvyöryssä, joka hautasi heidän kotinsa Kuala Lumpurin esikaupunkialueella rankkasateiden jälkeen.

Malesian historian yksi tuhoisimmista maanvyöryistä tapahtui vuonna 1993, kun rankkasateen aiheuttama valtava mutavyöry tuhosi Kuala Lumpurissa 12-kerroksisen talon ja 48 ihmistä kuoli.

Juttua päivitetty 17.12. kello 9.51: Päivitetty uhriluku, lasten sekä kadonneiden lukumäärä.

Lue myös:

    Uusimmat