Malesian GP:n lehdistökatsaus: Fisichellan näytös

Italialaisen Giancarlo Fisichellan ylivoimainen voitto Malesian GP:ssä oli lähes kaikkien mielestä ansaittu palkinto Renault'n toiselle kuljettajalle, joka on kärsinyt jatkuvasta epäonnesta Fernando Alonson ajaessa voitosta voittoon.

Italialainen Il Giornale toivoi, että Fisichella pystyisi tuomaan kuljettajien mestaruuden saapasmaahan 50 vuoden odotuksen jälkeen.

- Fisichellan näytös. Briatoren uusi voittajahevonen, lehti otsikoi.

- Jotakin on muuttunut. Renault-talli, pomo Flavio Briatore, Alonso ja monet mekaanikot ovat tulleet toisiin ajatuksiin. Kaikki hemmottelevat Fisichellaa. Hän on läpäissyt tulikokeen, selvinnyt ehjänä ja voimakkaampana kokonaisesta vuodesta, jonka hän vietti mestaruuteen ajaneen Alonson varjossa, Briatoren hylkäämänä ja lukemattomien ongelmien vaivaamana.

Fisichellan suorituksen lehti arvosteli täyden kympin arvoiseksi. Neljänneksi körötellyt McLarenin Juan Pablo Montoya joutui tyytymään viitoseen.

- Montoya vahvistaa todeksi Enzo Ferrarin teorian: kun kuljettajasta tulee isä, hän häviää sekunnin kierroksella.

Ferrari-kuljettajista viidenneksi ajanut Felipe Massa sai italialaislehdeltä arvosanaksi 8 ja nuorelle brasilialaiselle hävinnyt Michael Schumacher vain kuutosen.

- Epätasainen suoritus, suuria vaikeuksia Villeneuven ohittamisessa; jokunen määrätietoinen ohitus, mutta hän ei vaikuta olevan enää samanlainen kannibaali kuin ennen, Il Giornale ruoti Schumia.

Myös englantilainen The Times uskoi, että Fisichella ilmoittautui voitolla mukaan mestaruustaistoon.

- Viime kaudella Giancarlo Fisichella tarvitsi sadekuuron väliintuloa yhteen ja ainoaan voittoonsa, mutta eilen taivas oli kirkkaansininen, kun Fisichella voitti Malesian GP:n ja näytti sitä osaamista, jota hänellä uskotaan olevan. Vielä suurempi merkitys oli sillä, että Fisichella teki vaikutuksen mieheen, jota hänen on pelättävä eniten - tallitoveriinsa. Maailmanmestari Fernando Alonso johtaa kakkossijan jälkeen MM-sarjaa, mutta nyt hän tietää että hänellä on haastaja omassa tallissaan.

The Timesin mielestä sädekehä Michael Schumacherin yltä on pikku hiljaa himmenemässä saksalaisen jäätyä Malesiassa nuoren tallitoverinsa varjoon.

- Lopussa nähtiin viitteitä siitä, että Schumacherin valtakausi on todellakin ohi. Hänen uusi ja nuori tallitoverinsa Felipe Massa oli raivannut tiensä 21. lähtöruudusta kahden moottoririkon jälkeen viidenneksi. Ruutulipun lähestyessä Schumacher oli hänen takanaan ja monet odottivat, että Ferrarin urheilujohtaja Jean Todt painaisi radionappulaa ja kertoisi Massaa väistymään pomon tieltä. Kerrankin Ferrarin kakkoskuski sai pitää paikkansa.

Renault hallitsee

Ranskalaislehdissä Renault-tallin kaksoisvoitto oli urheilusivujen ykkösuutinen. Urheilulehti L'Equipe hehkutti ranskalaistallin menestystä etusivullaan.

- Viemällä kaksi ensimmäistä sijaa Malesian GP:ssä Renault vahvisti olevansa tällä hetkellä formula ykkösten valtias. Italialainen Giancarlo Fisichella ja espanjalainen Fernando Alonso tarjosivat ranskalaistallille ensimmäisen kaksoisvoiton vuoden 1982 jälkeen.

Pääkirjoituksessaan L'Equipe kiitteli sitä, että huhut Renault'n vetäytymisestä formula ykkösistä osoittautuivat perättömiksi.

- Renault'lle talvi oli pitkä, kylmä ja vähän uhkaavakin. Ongelmat alkoivat siitä, kun Fernando Alonson siirto McLarenille kaudeksi 2007 julkistettiin. Viikkojen ajan odotettiin Renault-Nissan-yhtymän pääjohtaja Carlos Ghosnin päätöstä ja pelättiin, että Renault jättäisi formula ykköset. Olimme väärässä. [..] Kauden alettua talven huolet muuttuivat kukoistavaksi kevääksi.

Espanjalaislehdissä Fernando Alonson kakkossijaa juhlittiin kuin voittoa.

- Maaginen lähtö. Alonso nousi neljä sijaa ennen ensimmäistä mutkaa. Hän jätti Schumacheria viidellä pisteellä ja Räikköstä kahdeksalla, julisti etusivullaan urheilulehti AS.

- Asturian taikuri on jatkanut kaudella 2006 siitä, mihin hän viime vuonna jäi. Hän on matkalla autourheilun kiistämättömäksi kuninkaaksi. [..] Sama levy soi, eikä toivottavasti pysähdy. Alonso marssii kohti toista mestaruuttaan.

- Nolla Räikkösen pistesarakkeessa on paha isku hänen mestaruushaaveilleen. Hän poistui radalta pää painuksissa yhdessä erottamattoman lääkäri-lapsenvahtinsa Aki Hintsan kanssa, AS kirjoitti. Viikonlopun alla lehti uutisoi näyttävästi, että Mika Häkkisenkin henkilökohtaisena lääkärinä toiminut Hintsa on palkattu McLarenille vahtimaan Räikkösen alkoholinkäyttöä.

Kataloniassa ilmestyvässä Sport-lehdessä myönnettiin, että McLarenin todellinen iskukyky jäi näkemättä Räikkösen keskeytyksen vuoksi.

- Onni ei ole Kimin puolella. Vuosi 2005 oli kamala kaikkine mekaanisine ongelmineen ja tämä kausi on alkanut samalla tavalla. Christian Klienin Red Bull törmäsi hänen peräänsä ja rikkoi McLarenin takajousituksen. Jälleen kerran odotettu kaksintaistelu radalla jäi näkemättä.

Flavio Siegatore

Kölniläinen Express kertoi, että kaksoisvoitto sai jopa Renault'n tallipäällikön Flavio Briatoren liikuttumaan.

- Briatore itkee onnesta! Giancarlo Fisichellan ja Fernando Alonson seistessä palkintopallilla ylivoimaisen kaksoisvoiton jälkeen jopa umpimacho Flavio Briatore joutui pyyhkimään kyyneliä silmistään.

Toinen saksalaislehti Bild leikitteli Briatoren nimellä ja julisti Ferrarin käyttämän etusiiven sääntöjenvastaiseksi. Kilpailevat tallit ovat valittaneet FIA:lle Ferrarin etusiiven olevan liian taipuisa.

- Flavio Siegatore (Sieg=voitto)! Häntä vastaan Schumia ei auta edes huijarisiipi, Bild otsikoi.

- TV-kuvat in car -kamerasta osoittavat, että siiven ylempi osa on taipuisa. Seurauksena on se, että ilmanvastus pienenee suorilla ja huippunopeudet kasvavat. Se ei ole sallittua! katsoi Bild ja todisteli näkemystään kuvien kera.

- On autossa huijarisiipi tai ei, Ferrarin vauhti ei riitä samaan sarjaan Renault'n kanssa, Bild arvioi vielä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat