Makwan Amirkhani suivaantui kohtelustaan nyrkkeilykisoissa: "Olen rohkea mutten tyhmä"

Makwan Amirkhani: Minulla ei ole mitään salattavaa 8:38

Vapaaottelutähti Makwan Amirkhani avautui Facebook-tilillään kisajärjestäjien toiminnasta Someron kansallisissa nyrkkeilykisoissa. Amirkhani ei pitänyt siitä, kun hänelle annettiin vastustaja ylemmästä painoluokasta. 

Videolla Makwan Amirkhani Huomenta Suomen haastattelussa. 

Amirkhanin piti osallistua Someron perinteisiin joulukuun kansallisiin Hopeahanska-nyrkkeilykisoihin 75 kilon sarjassa, jossa hänen piti kohdata Porin NMKY:n Topias Vaittinen. Vastustaja ei ilmaantunut kuitenkaan paikalle, mikä aloitti tapahtumasarjan, joka ei ollut Amirkhanin mieleen. 

Kisajärjestäjät hommasivat Amirkhaninille kokeneen vastustajan ylemmästä sarjasta. Amirkhanina harmitti, ettei häneltä kysytty mielipidettä päätökseen. 

– Olen rohkea mutta en tyhmä, hän kirjoitti. 

– Ongelmani ei ole otella vaan haluan, että kohtelette minua jatkossa niin kuin kuka tahansa tavallinen nyrkkeilijä.


Vapaaottelussa menestynyt Amirkhani on otellut tänä syksynä ensimmäiset nyrkkeilyottelunsa. Ennen Someron tapahtumaa hänellä oli alla kolme ottelua. 

Amirkhani on ilmoittanut, että hän aikoo palata UFC-kehiin ensi kesänä. Hän haluaa parantaa nyrkkeilyn avulla pystyotteluaan. 

– Myönnetään, että se on heikoin osa-alueeni. Missä sitä paremmin oppii lyömään kuin nyrkkeilykisoissa? En vertaa itseäni vastustajiini, vaan se riittää, jos näen peilistä joka matsin jälkeen paremman jätkän. Joka päivä harjoittelen noin viisi tuntia, mutta vielä tuntuu, että voisi lisätä yhden treenin päivään, Amirkhani kertoi nyrkkeilyurastaan Hämeen Sanomissa





Lue myös:

    Uusimmat