Makuja ruotsalaiseen tyyliin

Makujen mestari ruotsalainen tähtikokki Melker Andersson ja hänen työparinsa keittiömestari Danyel Couet vierailevat helsinkiläisessä Ravintola Teatterissa. 9.-11.10. Melker on ruotsalaisen keittiön kulttihahmo, maan ensimmäinen Bocuse d Or -mitalisti ja monivuotinen Michelin-tähtiravintolitsija. Melkerin uusin tukholmalaisravintola Restaurangen korostaa yksinkertaisia makuja mestarin kehittämässä Smaker/Makuja -konseptissa.

Makuja/Smaker -konsepti rakentuu yksinkertaisista, selkeistä, yksittäisistä ja aitoja makuja korostavista pikkuannoksista. Annokset ovat saaneet nimensä makujen mukaan. Teatterissa on tarjolla yhdeksän makua ja niiden juomat. Ateria ei ole sekoitettu eri maiden ruokakulttuuria, vaan samalla lautasella on aina elementtejä vain yhden ruokakulttuurin piiristä. Ruokia on yksikertaista tehdä ja asiakkaan myös helppo valita. Ruokailija voi keskittyä makumaailmaan, juomat voi valita menyyn suositusten pohjalta. Juomasuosituksiin on valittu juomia, jotka toimivat annoksen kanssa.

Melker toivoo tarjoavansa elämyksiä erilaisten makujen parissa. Asiakas luo itse omilla valinnoillaan maku leikin, valitsemalla omat maut listalta. Makuja -konseptin elämyksellisyyttä lisätään tyyliin sopivalla sisustuksella, astioilla ja henkilökunnan vaatetuksella.

Makuvaihtoehtoja ovat

1. Sitruuna - kirjolohenmäti 2. Wasabi - ruijanpallas 3. Tamarind - härkä, ankanmaksa 4. Korianteri - äyriäisiä 5. Chili - nieriä 6. Sieni - ruohosipuli 7. Valkosipuli - lampaankare, tomaatti 8. Curry - vasikka, kukkakaali 9. Katajanmarja -metsäkauris, sipulifritti

Katso Melkerin ruoanvalmistusta Ihanassa Aamussa Makuja-osiossa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja