Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Makeaa kesämarjoista

Julkaistu 01.07.2004 06:00

Kesän makeus syntyy marjoista. Kotimaisia marjoja odotellessa makeilta maistuvat kirsikat. Ne kulkevat mainiosti mukaan puistopiknikille, kotiin kirsikkapiiraaseen tai makeaksi välipalaksi työpaikalle. Kirsikoita seuraavat ihanat kotimaiset mansikat, jotka peittoavat ulkomaiset kilpailijansa mennen tullen. Yksinkertaisimmillaan mansikat maistuvat superhyviltä vaniljakermaviilin kera.

Mansikoita ja vaniljakermaviiliä (4 annosta)

  • 1 l mansikoita
  • kanelia ja sokeria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljasokeri kermaviiliin ja anna maustua jääkaapissa ½ tuntia. Lohko mansikat ja mausta ne kanelilla ja sokerilla. Annostele maljoihin ja lusikoi päälle vaniljakermaviiliä. Nauti.

Marinoidut mansikat ja mascarponea (4 annosta)

  • 500 g mansikoita
  • 0,5 dl Sambuca-likööriä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl ohueksi silputtua tuoretta minttua
  • Vaahdotettu juusto:
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus
  • ripaus sokeria

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan Sekoita liköörin, mintun ja pippurin kanssa. Anna marinoitua kylmässä tunnin verran.

Sekoita kaikki vaahdotetun juuston ainekset tasaiseksi vaahdoksi vatkaimella ja laita vaahto pursotinpussiin. Pursota vaahto korkeaksi renkaaksi lautaselle ja asettele marinoidut mansikat keskelle.

Schwartzwaldin kakku (10 annosta)

  • 9 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,25 dl kaakaojauhetta
  • Täyte:
  • 1 kg kirsikoita (tai n. 700 g purkkikirsikoita)
  • 3 rkl kirsikkaviinaa
  • 3 rkl sokeria
  • 4,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Sekoita kirsikkaviina ja sokeri halkaistujen kirsikoiden joukkoon. Anna maustua 1-2 h viileässä välillä sekoitellen.

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä.

Voitele tai vuoraa leivinpaperilla 2 pyöreää irtopohjavuokaa. Jaa taikina tasan vuokiin. Paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohjat vuoissaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vaahdota vielä hetki. Valuta kirsikat siivilässä, ota liemi talteen. Nosta toinen kakkupohjista tarjoiluvadille ja kostuta se kirsikkaliemellä. Levitä päälle kermavaahtoa ja lusikoi puolet kirsikoista kerman päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta se lopulla kirsikkaliemellä. Peitä kakun pinta ja reunat lopulla kermavaahdolla. Levitä päälle kirsikat ja raastettu tumma suklaa.

(gluteeniton)

Kirsikkakeitto (6 annosta)

  • 750 g kirsikoita
  • 1 plo kuivaa valkoviiniä
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl ranskankermaa
  • 3 dl kuohukermaa

Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Mittaa kattilaan kirsikat, viini, sokeri, kanelitanko sekä sitruunan mehu ja kuori. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Käännä liesi pois päältä, peitä kattila kannella ja anna hautua 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Sekoita tarjoilukulhossa kermat ja kaada jäähtynyt kirsikkakeitto kulhoon. Sekoita kevyesti ja jäähdytä hyvin. Tarjoile kylmänä.

Ruokala

Lisää aiheesta:

Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalleVappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:54
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan

  • 11:46
    Asuminen

    Vantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"

  • 08:15
    Lääkkeet

    Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalle