Mainostaja kaappaa selaimesi

Kuten monet surffaajat ovat havainneet, nettisivujen mainokset ovat muuttuneet viime aikoina yhä suuremmiksi ja häiritsevämmiksi. Koska perinteinen bannerimainonta ei tuota tuloksia, on yhä useampi saitti kiusannut kävijöitään mainoksilla, jotka peittävät suuren osan ruudusta.

Tämä on kuitenkin pientä siihen verrattuna, mitä amerikkalainen United Virtualities -yhtiö suunnittelee. Yritys väittää keksinensä teknologian, jonka avulla saitti voi muttaa sivuilla käyvän ihmisen selaimen mieleisekseen.

Jos teknolgia todella toimii, se tarjoaa aivan uusia ja pelottavia mahdollisuuksia mainostajille: tuttujen "edellinen", "seuraava" ja "kotisivu"- painikkeiden tilalle voikin ilmestyä suuria "osta" ja "tilaa" -nappeja tai surffaajan omaan suosikkilistaan tungetaan kymmeniä linkkejä verkkokauppoihin.

United Virtualitiesin mukaan selaimen muuttaminen on mahdollista ilman, että käyttäjän tarvitsee imuroida verkosta minkäänlaista ohjelmaa. Muutokset eivät välttämättä häviä kun surffaaja siirtyy toselle saitille, vaan ne voivat jäädä pysyviksi - kunnes jokin toinen mainostaja korvaa ne omillaan.

Nähtäväksi jää onko United Virtualitiesin lupauksilla - tai uhkauksilla - katetta ja mitä selainten valmistajat ajattelevat tuotteidensa muuntelusta. Käyttäjät tuskin ovat riemuissaan yhä tungettelevammasta mainonnasta.

(5.4.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja