Mainos

Berliinin iskuun käytetyn rekan kuljettajan istuimen alta löydettiin tunisialaiset henkilöpaperit

Berliinin iskusta etsitään uutta epäiltyä, vahvistaa Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere. Ministeri ei kuitenkaan heti vahvistanut mediatietoja epäillyn taustoista.

Ministerin mukaan etsitty on epäilty, muttei välttämättä hyökkääjä.

Berliinin iskussa käytetyn rekan ohjaamosta on löytynyt tunisialaiset henkilöpaperit. Asiakirja oli kätketty kuljettajan istuimen alle. 

Asiakirja on myönnetty henkilölle, jonka nimi kirjattu muotoon Anis A. ja hän on syntynyt Tataouinessa Tunisiassa 1992. Epäillyllä uskotaan olevan myös valehenkilöllisyyksiä, kertovat median keräämät tiedot.

Tunisian ulkoministeriö tutkii asiakirjan aitoutta, kertoo ministeriön tiedottaja. Bild-lehti kertoo, että poliisi pitää miestä mahdollisesti vaarallisena ja että hän kuuluu laajaan islamistiseen verkostoon.

Süddeutsche Zeitung kertoo, että islamistiverkostoa johtaa Abu Walaa –niminen ideologi. Saman lehden mukaan epäilty on hakenut turvapaikkaa Saksasta ja saanut oleskeluluvan. Lehden mukaan epäilty on piiloutunut viranomaisilta tässä kuussa. Süddeutsche Zeitung ei kerro tietojensa lähdettä.

Poliisi pidätti nopeasti iskun jälkeen pakistanilaisen turvapaikanhakijan, mutta hänet todettiin pian syyttömäksi. Pakistanilainen on vapautettu ilman syytteitä.

Epäilty kaappasi puolalaisen rekan kuljettajineen. Kuljettaja oli elossa iskun tapahtuessa ja hän on ilmeisesti tapellut epäillyn kanssa. Kuljettaja löydettiin rekan hytistä ammuttuna.

Bildin mukaan poliisi pitää mahdollisena, että epäilty olisi loukkaantunut.

Etsintöjä Hollannin rajalla

Saksalainen sanomalehti Rheinische Post kertoo poliisin etsivän epäiltyä läheltä Hollannin rajaa. Poliisi tutkii rajakaupunki Emmerichissä sijaitsevaa vastaanottokeskusta.

2:56

0:40

3:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.