Mainos

Magneettimedia: Hallitukselle vaatimus ”Valkoisesta Suomesta”

Uusi ilmaisjakelulehti Magneettimedia on jaettu viime päivinä noin 270 000 suomalaiseen postilaatikkoon. Taannoin oikeudessa juutalaisvastaisista kirjoituksista tuomion saanut media aikoo jatkaa valitsemallaan tiellä.

– Itsenäinen media ei kumarra valtaeliittiä” julistaa lehti pääkirjoituksessaan ja aikoo jatkossakin julkaista ”poliittisia tekstejä”.

Uusimmassa numerossa on useita sivuja pitkä ”Avoin kirje uudelle pääministerille”. Seuraavassa yksi otos kirjoituksesta, jossa ollaan huolissaan valkoisen rodun uhanalaisuudesta.

”Hallituksen on varmistettava kaikin keinoin, että suomalainen väestö on jatkossakin valkoista. Suomalaiset ovat valkoisia ihmisiä, jotka puhuvat suomea ja ovat omaksuneet suomalaisen kulttuurin. ”

Valkoisen väestön ylivertaisuutta todistetaan vahvasti. ”Suomalaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on 100-105 kun taas monilla Afrikan alueilla se on alle 70. ” Lehdessä rasismille on uhrattu kokonainen aukeama otsikolla ”Rasisminvastainen viikko: Lapset ja mediakritiikittömät aivopesun uhreina”.

Lehdessä otetaan kantaa myös perhepolitiikkaan. Lehti muistuttaa, että ”perhe on yhteiskunnan perusyksikkö” ja se muodostuu äidistä, isästä ja lapsista.

Kansankiihotustuomion arvostelua

Lehti käy läpi laajasti vuonna 2013 oikeudessa saamansa kansankiihotustuomion, mutta kertoo jatkavansa ”juutalaisten ylivaltaa” kritisoivalla tiellä. Se siteeraa suurin kirjaimin amerikkalaispoliitikko David Duken ”Juutalainen ylivalta” –kirjaa. ”Median musertava voima vääristää kaiken mitä kirjoitan ja siksi painotan: en vastusta kaikkia juutalaisia yhtään sen enempää kuin kukaan, joka tutkii inkvisition ylilyöntejä, vastustaa kaikkia kristittyjä”.

Lehti suhtautuu saamaansa tuomioon kriittisesti: ”Oikeuden mukaan ei ollut väliä, olivatko tiettyjä juutalaisryhmiä ja yksilöitä koskevat kirjoitukset totta – väliä oli vain sillä, voisiko joku loukkaantua tabuaiheen käsittelystä julkisuudessa.”

Magneettimedian aiempi julkaisija Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy sai vuonna 2013 45 000 euron yhteisösakon kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Myös entinen päätoimittaja Juha Kärkkäinen sai sakkotuomion ja yli 15 000 euron oikeudenkäyntikulut kontolleen. Nyt entisen päätoimittajan nimeä ei näy lehden julkaisutiedoissa.

Nykyistä Magneettimediaa julkaisee lehden tietojen mukaan Pohjoinen perinne ry, joka on rekisteröity Ouluun. Päätoimittajaksi on merkitty Markku Jaatinen.

”Avoimen rasistinen julkaisu”

Yhdenvertaisuusvaltuutettu (ent. vähemmistövaltuutettu) Eva Biaudet on tuohtunut Magneettimedian uusimmasta painoksesta.

– Lehti on avoimen rasistinen, se on moraaliton ja erittäin epäeettinen julkaisu, jonka tarkoitus on levittää pelkoa ja väärää tietoa, sanoo Biaudet.

Biaudetin mukaan Suomessa rasismin nouseminen rikokseksi on kuitenkin harvinaista, tämänkin lehden arviointi jää nyt valtakunnansyyttäjälle.

– Julkaisu täytyy tutkia ja selvittää, ylittyykö rikosnimike kiihotus kansanryhmää kohtaan tällä kertaa. Erikoista on, jos ei nouse, sillä lehti on täynnä väärää tietoa maahanmuuttajista, heidän laiskuudestaan, älykkyydestään ja muista ominaisuuksistaan.

Biaudet harmittelee sitä, että Suomen laki sallii rasismin hyvin pitkälle silloin, kun liikutaan yleisellä tasolla. Joku raja pitäisi Biaudetin mukaan kuitenkin olla.

– Jos levitetään selvästi väärää tietoa ja valheita toisista kansanryhmistä, se on rikos. Suomihan ei ole valkoisen rodun maa, vaan Suomen kansalaisuus määrittyy muilla perusteilla, muistuttaa Biaudet.

MTV Uutiset ei ole saanut yhteyttä lehteä julkaisevaan tahoon tai päätoimittajaan.

Artikkelin kommentointi estetty asiattoman kirjoittelun takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja