Madonnan uskonto kiistanalainen

Madonnan ja monen muun kuuluisuuden harjoittaman kabbala-uskonnon haarasta, joka pohjaa juutalaisuuteen, on tehty dokumentti. Dokumentissa eräs uskonhaaran edustaja väittää, että juutalaiset kuolivat toisessa maailmansodassa, sillä he eivät seuranneet uskontoa.

BBC:n torstaina lähettämässä ohjelmassa lontoolaisen Kabbalah Centren jäsenet yrittävät lisäksi myydä toimittajalle kalliilla hinnalla pullollista vettä, jonka he väittävät parantavan syövän.

John Sweeney, joka teki elokuvan kolmen keskuksen tietoa vuotaneen jäsenen avulla, kertoo, että dokumentti antaa epäedullisen kuvan Lontoon Kabbalah Centrestä. Keskus on osa Philip Bergin johtamaa kansainvälistä verkostoa. - Se on musertava kuvaus, sanoo Sweeney. - Saamamme kuva on, että tämä on Hollywoodin muotivillitys, hieman höpsöä. Mutta löysimme useita entisiä jäseniä, jotka kaikki sanovat tämän olevan vaarallinen kultti.

Keskuksesta vuotanut tieto on suututtanut juutalaisjohtajia, jotka ovat sitä mieltä, että organisaatio vääristelee liikkeen oppeja. Monet pitävätkin muinaiseen juutalaiseen mystiikkaan pohjautuvaa kabbalaa sekä kuuluisuuksien suosimaa Kabbalah Centreä kahtena täysin eri asiana.

Lue myös:

    Uusimmat