Mademuhennos

  • 700-800 g nyljettyä madetta
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 pieni sipuli
  • 3-4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 mauste- tai mustapippuria
  • 5 valkopippuria
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 1-2 rkl sitruunanmehua
  • hienonnettua tilliä

Hienonna sipuli ja hauduta rasvassa kullankeltaiseksi. Lisää pannuun kalapalat. Kaada päälle vesi, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 5-10 minuuttia. Nosta kalapalat pannusta . Siivilöi keitinliemi ja kaada takaisin.

Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja lisää suurus kasariin. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta valmis muhennos sitruunanmehulla ja tillillä. Nosta kalapalat takaisin kasariin. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat