Macron, Scholz ja Draghi vierailevat parhaillaan sodan runtelemassa Irpinissä – "Täällä tehtiin sotarikoksia"

EU-johtajia saapui Ukrainaan – Macron:"Tämä on tärkeä päivä" 1:18
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja palasi Ukrainan sodan keskeltä takaisin Suomeen

Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Italian pääministeri Mario Draghi ovat saapuneet Ukrainan pääkaupunki Kiovaan.

Macron sanoi toimittajille vierailun syynä olevan viestin tuominen Euroopan yhtenäisyydestä. Hän sanoi myös, että vierailun tarkoituksena on osoittaa tukea Ukrainalle sekä nykyisyyttä että tulevaisuutta ajatellen.

Macron kertoi miesten tapaavan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja vierailevan sodan tapahtumapaikalla, "jossa on tapahtunut joukkomurha". Ranskan johtaja on kutsunut Venäjän väitettyjä toimia Kiovan lähikylissä sotarikoksiksi.

– Tämä on viesti eurooppalaisesta yhtenäisyydestä, joka on osoitettu tueksi Ukrainan miehille ja naisille, Macron sanoi laskeutuessaan junalaiturille.

Hän jatkoi tulleensa keskustelemaan sekä nykyhetkestä mutta myös tulevaisuudesta, "sillä kuten tiedämme, tulevat viikot tulevat olemaan hyvin vaikeita".

Scholz lupaa avun Ukrainaille jatkuvan niin kauan kuin on tarpeen

Scholz lupasi suurten EU-maiden tukevan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen.

– Emme halua vain osoittaa solidaarisuutta vaan myös varmistaa tarjoamamme humanitaarisen, taloudellisen ja aseellisen avun jatkuvuuden, Scholz sanoi.

Hän lisäsi avun jatkuvan niin pitkään kuin se on Ukrainalle välttämätöntä taistelussa Venäjää vastaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Scholz on aiemmin kommentoinut mahdollista Ukrainan vierailua sanomalla, ettei aio matkustaa Kiovaan vain poseeratakseen valokuvassa.

Vierailu on valtioiden johtajien ensimmäinen visiitti Ukrainaan Venäjän hyökättyä maahan 24. helmikuuta. Heidän on määrä keskustella Zelenskyin kanssa Ukrainan mahdollisuudesta hakea EU-jäsenyyttä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

EU-maiden johtajat vierailevat sodan runtelemassa Irpinissä 

EU-maiden johtajakolmikko vierailee parhaillaan sodan runtelemassa Irpinin kaupungissa, joka sijaitsee parikymmentä kilometriä Kiovasta luoteeseen.

Irpin on ensimmäinen kohde Macronin, Scholzin ja Draghin Ukrainan vierailulla.

Macron totesi Irpinissä, että "täällä on tapahtunut sotarikoksia ja teurastus".

Lue myös:

    Uusimmat