Mainos

Maanviljelijä löysi pellostaan aarteen – mahdollisesti Suomen harvinaisin kolikko

Hattulalainen maanviljelijä teki kotipelloiltaan Suomen oloissa todella harvinaisen löydön.

Sokerijuurikaspellollaan metallinetsijän kanssa kävellyt Ossi Kupila löysi maahan hautautuneena harvinaisen kolikon. Kupila on Kanta-Hämeen menneisyyden etsijöiden jäsen ja ymmärsi välittömästi törmänneensä harvinaisuuteen.

Seuran muiden jäsenten avulla Kupila selvitti rahan alkuperää. Tutkimuksissa kävi ilmi, että hän oli mahdollisesti löytänyt Suomen harvinaisimman rahan.

Kyseessä on todennäköisesti Erik Pommerilaisen 1400-luvun alussa lyöttämä kolikko. Samanlaisia on löydetty Suomesta vain yksi, muutaman kilometrin päästä Hämeen linnasta.

Löytäjä kertoo Ylen haastattelussa, että näki kolikon olevan 1400-luvulta, mutta ei ajatellut sen olevan niin harvinainen. Kolikko päätyi pellolla Kupilan taskuun.

Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät kertoo, että muutamaa päivää ennen kolikkolöytöä Kupila löysi pelloiltaa luultavasti viikinkiaikaisen vyön helan.

Kupilan kotimaisemat hämeessä sijaitsevat ikiaikaisten kauppareittien varrella.

Harvinaisesta rahalöydöstä kertoivat Yle ja Ilta-Sanomat.

Kesäkuussa kerroimme Timo Ruotsalaisesta, joka tekee puolesta miljoonasta kolikosta leijonapatsaan satavuotiaan Suomen kunniaksi. Alla näet videon aiheesta:


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.