Mainos

Maaliskuun kisa päättyi – tätä tarkoittaa MSC

Kala on olennainen osa terveellisiä ruokatottumuksia, ja vastuullisilla kalavalinnoilla on ympäristön kannalta suuri merkitys. Pirkka-tuotesarjassa on jo yli 10 MSC-merkittyä tuotetta, ja uusia sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita tulee valikoimiin jatkuvasti.

Mutta mitä tuo MSC sitten tarkoittaa? Tätä kysyttiin maaliskuun kisassa, ja palkintoarvonnassa kaikkien vastanneiden kesken arvottiin 3 kpl Pirkka Ivana Helsinki -tuotekasseja (kassin arvo. n. 50 euroa).

MSC tarkoittaa Marine Stewardship Councilia, joka on riippumaton ja voittoa tuottamaton organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. Tavoitteena on vähentää ylikalastusta, eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä.

MSC-sertifikaatti myönnetään määräajaksi sellaisille kala- ja äyriäiskannoille, joissa kalapopulaatio on riittävän suuri, ja jonka kalastus ei vaaranna itse kalastettavan eikä muiden lajien elinvoimaisuutta. Sertifioinnissa otetaan huomioon myös kalavesien hoito. Tunnistat MSC-sertifioidut tuotteet sinivalkoisesta kalamerkistä.

Lue enemmän aiheesta maaliskuun 2012 K-RuokaPirkasta. Lisää vastuullisista valinnoista osoitteessa pirkka.fi/vastuullisuus.

Kisa on päättynyt, voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.


Reseptivinkki: Kokeile maukasta seljankaa!

Kilpailuaika 1.-31.3.2012.
Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.
Kilpailun järjestää Ruokakesko Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja