Maajoukkuehiihtäjällä hämmentävää epäonnea – kausi päättyi, kuten se alkoikin: "Oli melkein itku silmässä"

Jämin Jänteen Markus Vuorelan 50 kilometrin kilpailu Rovaniemen SM-hiihdoissa meni pieleen alusta alkaen ja päättyi sunnuntaina keskeytykseen puolimatkan tuntumassa.

– Ensimmäisellä työnnöllä meni sauva poikki. Vaihdoin sauvan ja ajattelin, että kyllä tästä vielä kisa tulee. Ihan hyvä fiilis oli ja pääsin "Riston" peesiin, Vuorela mainitsi seuratoveri Ristomatti Hakolan tarjoaman avun.

– Sitten laskussa suksi kääntyi jalan alle, ja menin naamalleni. Yritin saada Ristoa kiinni, mutta kilpailu alkoi vastustaa minua niin paljon, että keskeytin. Uran ensimmäinen keskeytys, joten siinä mielessä tuntui aika pahalta, hiihtäjä kertasi vastoinkäymisiään.

Maajoukkuemies Vuorelan kausi oli täynnä vastoinkäymisiä harjoituskaudelta lähtien, kun hänen nilkkansa murtui lokakuussa leirillä Italiassa. Hän toipui hiihtokuntoon talveksi, mutta olympialaisia ajatellen peli alkoi olla menetetty.

Maineenpalautus ei onnistunut

Lohtua loppukauteen toi Jämin lauantainen 4x10 kilometrin viestin Suomen mestaruus.

– Se oli hienoa, että voitimme ja mahtava saavutus, mutta nyt harmittaa kovasti, Vuorela tuumi.

– Toivoin, että olisin tänään saanut jonkinlaisen maineenpalautuksen kauden lopuksi, mutta kauden loppu meni samalla lailla kuin alkukin eli jalka on kipeä.

Vuorelan mukaan kipu ei ollut suurin syy keskeytykseen vaan vastoinkäymisiä kertyi toisensa perään, kun hiihtäjät kiersivät reilun kahdeksan kilometrin lenkkiä.

– Jalkaa vihlaisi kaatuessa ja mietin heti jatkanko, mutta adrenaliinia oli sen verran. Ristokin katseli, tulenko vielä perään ja olisi mielellään ottanut mukaan. En kerennyt siihen. Ei tule tippa linssiin herkästi, mutta nyt oli melkein itku silmässä.

Kuinka paljon epäonnisesta kaudesta saa nälkää tulevaisuuteen?

– En tiedä. Mennään nuolemaan saavat ensin. Voisi välillä aurinkokin paistaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja