Maailmanmestari joutui "alastonkuvahelvettiin" – nyt avautuu Mariana, 26

Surffiskeittauksen maailmanmestaria Mariana Rocha Assisia, 26, kiristettiin tekoälyn luomilla alastonkuvilla. Portugalilainen on avautunut vastenmielisestä ilmiöstä sosiaalisessa mediassa.

– Olen kokenut viime aikoina emotionaalisen helvetin ja haluan jakaa tarinani, koska uskon, että on enemmän kaltaisiani uhreja, jotka kärsivät tästä uudentyyppisestä häirinnästä, Rocha kirjoitti keskiviikkona Instagramissa julkaisemassaan viestissä.

Rochan mukaan häntä lähestyttiin 17. marraskuuta vieraasta numerosta. Kyseisellä henkilöllä oli tekoälyn Rochasta luomia alastonkuvia. Kuvat uhattiin lähettää muun muassa Rochan perheelle, ystäville ja yhteistyökumppaneille.

– Vannon, että ne näyttävät aidoilta. Kyseinen henkilö käski minun maksaa hänelle yhteensä 5 000 (euroa), mihin minulla oli tähän päivään saakka aikaa, mutta en tehnyt niin.

Vyyhti on raastanut Rochaa.

– Näin tämän pelottavan maailman pimeän puolen. Olen menettänyt paljon rahaa, ja minusta leviää kuvia verkossa.

– Pelottavinta on, että tätä tapahtuu monille ihmisille. Joten varokaa. Koska nämä vitun hakkerit tuhoavat elämiä ja unelmia.

Rocha totesi uskovansa, että tekoälyllä on hyvätkin puolensa, mutta hänestä on pelottavaa, "mihin olemme menossa". Rochan julkaisu sisälsi kuvakaappauksen The Washington Postin artikkelista, jossa kerrottiin ihmisiä piinaavasta, yleistyneestä tekoälyalastonkuvien ilmiöstä.

– Kaikki maailman päättäjät, olkaa hyvä ja tehkää jotakin, Rocha peräänkuulutti.

Rocha on surffiskeittauksen vuoden 2017 maailmanmestari. Kyseisessä rullalautailulajissa mallinnetaan surffausta kuivalla maalla.

Surffauksessa Rocha on voittanut Portugalin mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat