Maailman vanhimman toimivan viinitalon perusti Danten poika

Maailman vanhimman toimivan viinitalon Serego Alighierin juuret juontavat maailmankirjallisuuden mestariteoksiin kuuluvan La Divina Commedian kirjoittajaan Dante Alighieriin. Myös Suomessa on juhlittu Danten esikoispojan perustaman viinitalon 650-vuotista taivalta.

Runoilija Dante Alighieri asui monia vuosia maanpaossa Veronassa. Hän viimeisteli Jumalaista komediaansa Valpolicellan sydämessä Casal Dei Ronchissa. Danten esikoispoika ihastui ympäristöön niin, että hankki tilan vuonna 1353. Näin Casal Dei Ronchista tuli Danten perillisten pysyvä asuinpaikka.

Yhä vieläkin, kahdenkymmenen sukupolven jälkeen tila on runoilijan perillisten omistuksessa. Tila on kautta aikojen ollut Veronan alueen viininteon historiallinen keskus. Nykyisin Serego Alighierin viinit tuotetaan yhteistyössä toisen perheyrityksen Masi Agricolan kanssa.

Serego Alighierin 650-vuotisen viininvalmistuksen kunniaksi on eri puolilla maailmaa järjestetty illallisia, joissa on esitelty historiallista viinitaloa ja maisteltu juhlan kunniaksi valmistettua viiniä.

Helsingissä illalliset järjestettiin tiistaina ravintola Frescorantessa. Italiasta oli läsnä kaupallinen johtaja Daniel Block. Illallisilla nautittiin hummeririsottoa ja valkosipuliöljyä, etanatryffeliraviolia, paahdettua ankanrintaa riisikroketin ja kastanjakastikkeen kera, parmesaania ja hunajapinaattia sekä kirsikka-juustoleivoksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja