Mainos

Maailman suurimmat öljy-yhtiöt tekivät ennätystuloksia

Maailman toiseksi suurin öljy-yhtiö Royal Dutch Shell julkisti tänään kilpailijoidensa Exxon Mobilin ja BP:n tavoin kaikkien aikojen parhaan neljännesvuosituloksen.

Shellin voitto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 136 prosenttia. Voitto kohosi 5 331 miljoonaan dollariin, kun se vuotta aiemmin oli 2 262 miljoonaa dollaria. Shellin myynti nousi 69 374 miljoonaan dollariin ja veroton myynti 5 3815 miljoonaan dollariin. Liikevaihtoa kertyi 53,8 miljardia dollaria.

Tammi-maaliskuun voitto oli Shellin tähän mennessä suurin neljännesvuosivoitto. Se perustui raakaöljyn ja muiden energiatuotteiden hinnan voimakkaaseen nousuun. Hinnan nousu puolestaan johtui Venezuelan ja Nigerian levottomuuksista ja Irakin sodasta. Shellin öljystä saama hinta nousi alkuvuonna keskimäärin 29,43 dollariin tynnyriltä, kun se vuotta aiemmin oli 19,21 dollaria tynnyriltä. Keskihinta nousi jo viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 25,40 dollariin tynnyriltä. Shellin raakaöljyn tuotanto oli alkuvuonna keskimäärin 2,4 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Maakaasun hinta nousi Shellin osavuosikatsauksen mukaan keskimäärin 3,44 dollariin tuhannelta kuutiojalalta, kun se vuotta aiemmin oli 2,14 dollaria tuhannelta kuutiojalalta. Maakaasun tuotanto oli 301 miljoonaa kuutiometriä päivässä.

Exxon Mobil huipputulokseen

Myös maailman suurin öljy-yhtiö Exxon Mobil teki alkuvuonna ennätysvoiton.

Mobilin eilen julkistaman osavuosikatsauksen mukaan tammi-maaliskuun voitto nousi 7 040 miljoonaan dollariin. Exxon Mobilin voitto kasvoi 236 prosenttia viime vuoden tammi-maaliskuusta. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Exxon Mobilin voitto oli 2 090 miljoonaa dollaria.

Exxon Mobilin liikevaihto kohosi 63,8 miljardiin dollariin. Koko viime vuonna konsernin liikevaihto nousi 204,5 miljardiin dollariin. Liikevoittoa konserni teki viime vuonna 11,5 miljardia dollaria.

BP nousi Exxon Mobilin kannoille

BP nousi liikevaihdolla mitattuna kuitenkin maailman suurimmaksi öljy-yhtiöksi ensimmäisellä neljänneksellä.
BP:n liikevaihto nousi 64,2 miljardiin dollariin. BP julkisti omat lukunsa tiistaina.

Suurista öljy-yhtiöistä kolmanneksi rankatun BP:n liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa hieman suuremmaksi kuin Exxon Mobilin liikevaihto. Voittoaan BP paransi 1 296 miljoonasta dollarista 4 267 miljoonaan dollariin.

Viime vuonna BP:n liikevaihto nousi 178,7 miljardiin dollariin ja voitto 6,8 miljardiin dollariin.

Öljy-yhtiöt moninkertaistivat voittonsa raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan nousun vauhdittamina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.