Maailman oudoimmat miljonäärit – katso lista

Raharikkaiden oudot tempaukset todistavat, että raha ei todellakaan tuo onnea. Lue ja hämmästele!

Tällaiselta näyttää Oddee.comin laatima lista maailman omituisimmista miljonääreistä.

1. Miljonääri, jota syytettiin ällöttävästä sotkemisesta

Australiassa osataan! Outoja ulostesotkuja oli ilmestynyt neljän vuoden aikana useiden eri ravintoloiden, kahviloiden ja muiden liiketilojen eteen Sydneyssä. Erään ravintolan turvakameralle tallentui lopulta raskauttavaa aineistoa: kiinteistömiljonääri Salvatore ”Sam” Cerreto, 71, jäi kiinni ulostamisesta ravintolan edustalla.

2. Miljonääri, joka avasi Nobel-voittajien spermapankin

1980-luvulla miljonääri Robert Clark Graham päätti avata spermapankin, josta saisi vain maailman viisaimpien miesten, eli Nobelin palkinnon saajiksi ehdolla olleiden miesten ”talletuksia”. Vuoteen 1983 mennessä spermapankki keräsi ”talletuksia” 19 älykköluovuttajalta, mukaan lukien Nobelin fysiikanpalkinnon 1956 saaneen William Bradford Shockleyn.

3. Ensimmäinen virtuaalimiljonääri

Saksassa asuva kiinan opettaja Ailin Graef tekee hahmollaan miljoonakauppoja virtuaalipeli Second Lifessä. Ailinin avatar ostaa maata, rakentaa taloja ja myy sitten omaisuuttaan tuottoisasti. Graef on palkannut kiinalaisia ohjelmoijia auttamaan häntä virtuaalimaailman kiinteistöbisneksessä. Pelaaja on tienannut vuoden 2004 jälkeen 300 miljoonaa Linden dollaria. Yksi Linden dollari vastaa yhtä Yhdysvaltojen dollaria, eli noin 0,75 euroa.

4. Miljonääri, joka lahjoitti omaisuutensa pois

Itävaltalainen bisnesmies Karl Rabeder kasvoi köyhyydessä, ja hän haaveili aina rikkauksista ja onnesta. Rikastuttuaan hän huomasi, ettei raha tuonutkaan onnea. Niinpä hän antoi koko miljoonaomaisuutensa ja luksuskiinteistönsä hyväntekeväisyyteen, vetäytyen viettämään onnellista ja yksinkertaista elämää alppimajalleen Innsbruckiin.

5. Miljonäärikoira Gunther IV

Saksanpaimenkoira Gunther IV on maailman rikkain hauveli, ja Guntherin isäkoirakin oli rikas miljonääri. Omaisuus on peräisin saksalaiselta kreivittäreltä, Karlotta Liebensteinilta. Gunther IV elää koiraherroiksi: sillä on yli 200 miljoonan euron omaisuus kiinni rahastoissaan.

6. Miljonääri, joka vaihtoi kartanon savimajaan

Miljonääri Graham Pendrillistä tuli Kenian matkallaan Masai-heimon jäsen. Tämän valkoiselle miehelle harvinaisen arvotittelin hän sai ratkottuaan heimon sisäisen kiistan Itä-Afrikassa. Pendrill vihittiin heimoon juhlavin menoin, ja palattuaan Englantiin hän ryhtyi käyttämään heimovaatteita. Mies myös päätti myydä hulppean miljoonakartanonsa, jotta hän voi muuttaa Keniaan elääkseen savimajassa.

7. Miljonääri, joka päätti ostaa oman kaupungin

31-vuotias kiinteistömiljonääri Scott Alexander päätti ostaa huikean statussymbolin: oman kaupungin! Alexander osti kaupungin bulgarialaiselta yrittäjältä 3,6 miljoonalla eurolla.

8. Sairaanhoitajasta miljonääriksi

TV-visa The Vaultin voittanut sairaanhoitaja Karen Shand nappasi pääpotin, 1,2 miljoonaa euroa, mutta ei aio lopettaa töitään sydänosastolla Victorian sairaalassa, Skotlannin Kirkcaldyssä.

9. Koditon miljonääri

Nicholas Berggruen, 46, ei omista kotia, vaan hän asuu hotelleissa. Miestä ei enää kiinnosta hankkia esineitä ja asioita. Hän kokee omaisuuden taakaksi, joten hän myi asuntonsa New Yorkissa, kartanonsa Floridassa sekä oman autonsa. Mies suunnittelee antavansa omaisuutensa hyväntekeväisyyteen ja taidekokoelmansa museoon Berliiniin. Hänen omaisuutensa arvoksi on arvioitu noin 1,6 miljardia euroa.

10. Miljonääri, joka laittoi tyttärensä töihin pikaruokaravintolaan

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra laittoi 17-vuotiaan tyttärensä Paethongtanin töihin McDonaldsiin, jotta tämä oppisi rahan arvon. Shinawatran mukaan on tärkeää, että nuoret tekevät opintojen ohessa töitä, jotta he ymmärtävät rahan arvon ja oppivat käyttämään rahaa oikein. Thaksin Shinawatra itse työskenteli opiskeluaikanaan Yhdysvalloissa KFC-ravintolassa.

MTV3/Helmi

Lähde: Oddee.com

Kuvitus: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja