Maailman kohutuin kirja julkaistaan tänään – Stieg Larssonin menestysromaaneille jatkoa

Tulossa: MTV jututti maailman puhutuimman kirjailijan 0:20

Harvasta kirjasta syntyy nykypäivänä yhtä suuri show kuin David Lagercrantzin kirjoittamasta jatko-osasta Stieg Larssonin Millenium-trilogiaan. 

Yli 500-sivuinen teos Det som inte dödar oss (suom. Se mikä ei tapa) julkaistaan tänään sekä alkukielisenä Ruotsissa että useissa kymmenissä maissa (mukaanlukien Suomi). 

Kirja on jatkoa vuonna 2004 menehtyneen ruotsalaiskirjailijan Stieg Larssonin Millenium-trilogialle, jota on myyty noin 80 miljoonaa kappaletta noin 50 maassa. Larssonin kirjat ovat Ruotsin myydyimpiä.

Tänään julkaistavan teoksen kustantaa Nordstedts, jonka mukaan kirjan ympärillä oleva hype on samanlainen kuin Dan Brownin Da Vinci -koodin kohdalla.

Jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicin elämäkerran tekijänä tuttu David Lagercrantz on saanut antaa haastatteluja lähes päivittäin ja tahti vain kiihtyy. Kirja kirjoitettiin äärimmäisen varjelluissa olosuhteissa, tietokoneella ilman internet-yhteyttä.

Millenium-sarjan neljännessä osassa esiintyvät edellisissä kolmessa kirjassa (Miehet, jotka vihaavat naisia, Tyttö, joka leikki tulella ja Pilvilinna, joka romahti) olleet päähenkilöt, hakkeri Lisbeth Salander ja toimittaja Mikael Blomkvist. Lagercrantzin mukaan jatko-osassa on Stieg Larssonin maailma, jolle Lagercrantz on antanut oman mausteensa uuden tarinan muodossa. 

Jatko-osan ympärillä on käyty kiivasta väittelyä. Kiistaa on syntynyt mm. siitä, saako Stieg Larssonin kirjalliseen perintöön koskea joku muu. Larssonin lapsuudenystävät ovat verranneet nyt julkaistavaa kirjaprojektia haudanryöstöön.

David Lagercrantz kertoo kirjan tekemisestä ja syytöksistä MTV:n myöhemmin tänään julkaisemassa haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat