Maailmalla uutisoidaan Niinistön vaikutuksesta Navalnyin siirtoon Siperiasta Saksaan: "Pohjoinen painostaa Putinia"

Sekä ruotsalaislehti Expressen että saksalainen Tagesthemen-uutisohjelma ovat maininneet tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhelinsoiton Venäjän presidentille Vladimir Putinille käsitellessään Alexei Navalnyin siirtoa Saksaan.

Ruotsalaislehti Expressen kertoo presidentti Sauli Niinistön puhelinkeskustelusta, jossa Niinistö ehdotti Venäjän presidentille Vladimir Putinille oppisitiojohtaja Alexei Navalnyin siirtoa Venäjän Omskista Saksaan.

– Pohjoinen painostaa Putinia, Expressen otsikoi artikkelinsa.

Niinistön puhelu mainittiin myös Saksan Tagesthemen-uutisissa yhtenä mahdollisena syynä Navalnyin luovutukseen.

Niinistö kertoi Ylen Ykkösaamussa olleensa ensimmäinen, joka keskusteli Navalnyin tilanteesta Putinin kanssa. Niinistö itse kuitenkin sanoi, ettei väitä, että hänen keskustelullaan olisi ollut ratkaiseva merkitys.

Niinistö kertoi Ylellä, että Saksan liittokansleri Angela Merkel oli pyytänyt häntä ottamaan Navalnyin siirron puheeksi Putinin kanssa.

Navalnyi sairastui Venäjän sisäisellä lennolla ja hänen tukijansa uskovat hänen tulleen myrkytetyksi lentokentällä. Navalnyin Saksaan kuljettanut järjestö kertoi tänään, että Navalnyin tila on huolestuttava ja että hän olisi kuollut, ellei Venäjän sisäinen lento olisi tehnyt hätälaskua Omskiin Navalnyin sairastuttua. 

Korjattu Pohjoismaat muotoon pohjoinen jutussa ja otsikossa.

Lue myös:

    Uusimmat