Luova ihminen tuntee syvästi – ja pelkää, ettei sittenkään ole tarpeeksi lahjakas

Jos olet luova, ymmärrät taatusti tämän listauksen!

Lifehack-sivusto listasi luovien ihmisten ominaisuudet. Tunnistatko itsesi näistä?

Luovan ihmisen mieli ei koskaan hidasta

Luovan ihmisen mieli on kuin kone, jota uteliaisuus ruokkii. Se tuottaa jatkuvasti uutta, jännittävää puhuttavaa tai kokeiltavaa – ja osaa toisinaan olla uuvuttava.

Luovan ihmisen ajatukset haastavat muut

Hän miettii koko ajan "mitä jos?" ja "miksei?" – itsestäänselvyyksiä ei ole. Apple-guru Steve Jobsin mukaan luova ihminen näkee valmiin kuvion siellä, missä muut vasta yhdistelevät pisteitä.

Luova ihminen syleilee luovuuttaan

Luovan ihmisen tärkein tavoite ei ole olla suosittu, vaan päästä toteuttamaan itseään. Tärkeintä ei ole tehdä kaikkia miellyttävää kompromissia.

Luovan ihmisen on vaikea keskittyä – tai saada aikaan

Uusia asioita on niin ihanaa aloittaa! Pitkät projektit tylsistyttävät luovan mielen, ja hän alkaakin etsiä muuta, uutta tehtävää. Samalla viivyttely voi olla hänelle tärkeä työkalu, sillä luovuus ei tunnetusti kuki pakotettuna ja paineen alla.

Joillekin lähestyvä deadline kuitenkin tuottaa jännityksen tunteita ja mukavaa painetta, joka osaltaan auttaa luomisprosessissa.

Luova ihminen luo sykleissä

Luovuus kulkee kehää: toisinaan se on maanista ja tuottavaa, toisinaan taas hidasta, jopa tahmeaa. Jokainen luomisen vaihe on omalla tavallaan tärkeä.

Luovan ihmisen sielu vaatii ruokaa

Kukaan ei pärjää viikkoa yhdellä voileivällä, tai aja koko kesää tankkaamatta autoa kertaakaan. Samaan tapaan luova ihminen kaipaa uutta inspiraationlähdettä.

Luova ihminen tarvitsee tilaa

Luovuus tarvitsee otolliset olosuhteet. Luova ihminen tarvitsee itselleen otollisen työtilan, mikä se sitten onkaan.

Luova ihminen keskittyy

Hyvin keskeliäs mieli elää omassa maailmassaan ja saattaa flow-tilassa ollessaan unohtaa kaiken muun. Flow-tila itsessään on niin palkitseva, että se koukuttaa: luomisen jännityksen haluaa kokea uudelleen ja uudelleen.

Luova ihminen tuntee syvästi

Luovuudessa kyse on ilmaisusta ja syvästä kommunikoinnista. On mahdotonta antaa muille sellaista, mitä itsessä ei ole. Luova ihminen, joka tuntee syvästi, pystyy myös ilmaisemaan itseään syvästi. Tiede ei voi selittää luovuutta ja sitä, miksi joillakin on sitä, toisilla taas ei. Luovat ihmiset kuitenkin ymmärtävät intuitiivisesti, kuinka käyttää luovaa energiaa.

Luova ihminen elää ilon ja surun välimaastossa

Voimakkaiden tunnekokemusten vuoksi luova ihminen voi ailahtaa helposti ilosta suruun. Herkkä sydän on paitsi luovuuden, myös kärsimyksen lähde.

Luova ihminen puhuu tarinoin

Kylmät faktat eivät koskaan liikuta ihmistä kuten hyvät tarinat. Taiteilijat tietävät tämän.

Luova ihminen ajaa itseään eteenpäin – ja pelkää

Luova ihminen  ymmärtää, että hänen täytyy kasvaa, suorastaan ajaa itseään eteenpäin. Samalla hän pelkää, ettei sittenkään ole tarpeeksi lahjakas. Pelko ei hellitä koskaan: luova henkilö vertaa työtään muihin eikä välttämättä ymmärrä, miksi muut pitävät häntä niin taiteellisena tai "hyvänä".

Luova ihminen ottaa asiat henkilökohtaisesti

Taideteos ilmaisee tekijäänsä. Siksi kritiikki saattaa satuttaa, tai palkita, henkilökohtaisesti.

Luova ihminen ei kasva aikuiseksi

Luova ihminen ei menetä lapsenomaista ihmettelykykyä. Hänelle elämä on mysteeri ja seikkailu.

Mitä on Boylesque-taide?


Lähde: Lifehack.org

Lue myös:

    Uusimmat