Luottopuolustaja puhuu suoraan Barcelonan vaikeuksista: "Seura on ollut laskusuhdanteessa"

2:09
Lionel Messin pilkkuputki jatkuu – argentiinalaistähden kaikki kolme UCL-osumaa syntyneet pilkulta.

Barcelona nappasi nihkeän 2–1-voiton Kiovan Dinamosta Mestarien liigassa keskiviikkona. Valmentaja Ronald Koeman kehui joukkueensa tuloa otteluun. Sitten ote karkasi vastustajalle.

Barcelona siirtyi johtoon Lionel Messin rangaistuspotkumaalilla jo viidennellä peliminuutilla. Koemanin mukaan Barcelonalla olisi ollut mahdollisuuksia lisämaaleihin, mutta joukkue menetti ottelun kontrollin ja Kiova pääsi peliin mukaan.

– Annoimme heidän rakennella paljon vaarallisia tilanteita, mutta onneksi (maalivahti Marc-André) ter Stegen oli loistava noissa paikoissa. Meidän täytyy keskustella tästä ja kehittyä, Koeman sanoi AS:n mukaan.

Barcelona johtaa Mestarien liigan alkulohkoaan voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Kotimaansa sarjassa Barcelona on kuitenkin ollut suurissa vaikeuksissa. 

Kovien myllerrysten kourissa ollut joukkue on valahtanut La Ligassa sijalle 12, kun kuudesta ottelusta se on onnistunut voittamaan vain kaksi. Eroa sarjakärki Real Sociedadiin on kertynyt jo yhdeksän pistettä.

Joukkueen puolustuksen tukipilari Gerard Piqué myöntää joukkueen vaikeudet. Pique ymmärtää, ettei Barcelona ole enää suosikkien joukossa puhuttaessa Mestarien liigan voitosta. Puolustaja iski Barcelonan 2–0-johtomaalin Kiovan verkkoon ottelun 65. minuutilla.

– On normaalia, että ihmiset eivät pidä meitä mestariehdokkaina muutaman viime vuoden jälkeen. Mutta me voimme vain jatkaa työntekoa. Meillä on hyvä joukkue täynnä hyviä ihmisiä ja meilla on paljon lahjakkuutta, Piqué sanoi Reutersin mukaan ottelun jälkeen.

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu erosi tehtävästään viime viikolla.  Piqué otti Bartomeun eron vastaan tyytyväisenä. Espanjalainen uskoo parempaan huomiseen Barcelonassa.

– On selvää, että seura on ollut laskusuhdanteessa ja joka vuosi asiat ovat menneet hieman edellistä huonommin. Tiedämme seuran tilanteen, olemme keskellä muutostilaa, jota todella tarvittiin.

Muutoksiin ei kuitenkaan ole paljoa aikaa. Barcelonassa menestystä janotaan joka vuosi. Sen tietää myös Piqué.

– Barcelonassa ei tunneta käsitettä välivuosi. Meillä ei ole paljoa aikaa tehdä muutoksia, mutta meidän täytyy tehdä ne, jos haluamme kehittyä.

Barcelonassa pidetään puheenjohtajavaali tulevien kuukausien aikana. Siihen saakka seuraa johtaa väliaikainen puheenjohtaja Carles Tusquets.

– Uusi hallitus ja puheenjohtaja tulevat pian ja asiat muuttuvat tulevien kuukausien aikana, Piqué sanoo.

– Meillä on paljon uusia nuoria pelaajia, jotka tuovat dynaamisuutta joukkueeseen. Voin kokemuksesta kertoa, että tulokset seuraavat pian. Uskomme, että voimme yhä saavuttaa upeita asioita.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja