Mainos

Luotolla eläminen vaatii osaamista

Talouskasvusta huolimatta kaikilla suomalaisilla ei mene hyvin. Noin 300 000 ihmistä on ulosotossa maksuhäiriöiden takia.

Rahoitusalan asiantuntijan mukaan Suomi on tätä nykyä luottoyhteiskunta, ilman luottokorttia ei selviä.

- Helposti saatavilla luotoilla paikataan huonoa rahatilannetta, tai kenties hoidetaan asuntolainaa. Pikavipit ovat vielä oma ongelmansa, kertoo Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Leena Veikkola MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Eläminen on nyt kalliimpaa kuin viime vuonna. Taloudellisiin ongelmiin johtava kierre lähtee helposti liikkeelle ennakoimattomasta muutoksesta elämäntilanteessa.

- Ihminen hankkii aluksi jotain itsellensä. Sitten voi tulla työttömyyttä, hetken sairaus tai jokin muu ylimääräinen meno, kuten kodinkoneen hajoaminen. Jos budjetti on tiukka, asuntolaina voi muodostua ongelmaksi, koska korot ovat nousseet ja elinkustannukset muutoinkin, Veikkola kuvailee.

Ihmiset pyrkivät luonnostaan selviämään talousvaikeuksistaan parhain päin. Luotolla saa elää, mutta kokonaisuus pitää pystyä hallitsemaan.

Paljon parjattuihin pikavippeihin turvautuvat ne, joilla ei enää ole muuta mahdollisuutta.

Veikkolan mukaan pikavippien käyttäminen vaatii erityisen paljon osaamista. Hän neuvoo lainaa harkitsevia kokeilemaan elämistä lyhennyssumman kanssa ennen varsinaisen lainan ottamista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.