Mainos

Luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö: "Voitaisiinko tuulivoimahankkeissa toteuttaa vastaavia veivauksia?"

Suomen Luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Leo Straniukselta eivät ihan heti lopu perusteet Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kritisoimiseksi.

Luonnonsuojeluliitto oli yksi Helsingissä torstaina marssineen Fennovoiman vastaisen mielenosoituksen järjestäjistä.

Perinteisten ydinvoiman vastaisten argumenttien ohella Stranius haluaa kiinnittää huomiota Fennovoima-prosessin kummallisuuksiin, ennen muuta siihen, että eduskunnan kesäkuun loppuun asettama aikaraja Fennovoiman rakentamisluvalle ohitettiin kuin olankohautuksella.

Mielenosoitukseen osallistunut Stranius muistuttaa, että vielä alkukesästä elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoi, että kesäkuun lopun takaraja on ehdoton.

Straniuksen mukaan menettely sotii pahasti yhdenvertaisuus- ja oikeusvaltioperiaatteita vastaan.

-Voidaanko jatkossa ajatella, että kaikille hankkeille annetaan tällaisia jatkoaikoja, jos väliin tuodaan tällainen kroatialainen bulvaani?

-Voitaisiinko tuulivoimahankkeissa toteuttaa vastaavia veivauksia lupien käsittelyn yhteydessä? Tuskinpa, eikä pitäisikään.

Rehnin mielenmuutos kummastuttaa

Stranius kummeksuu muutenkin ministeri Rehnin toistuvia mielenmuutoksia. Vielä viime syksynä Rehn kritisoi kovin sanoin Fennovoima-hanketta, mutta on nyt innolla viemässä sitä eteenpäin.

-Mielipidettä voi muuttaa ja sitä pitääkin muuttaa, jos faktat ympärillä muuttuvat. Mutta tässä tapauksessa ne eivät ole vuodessa muuttuneet, Stranius sanoi STT:lle.

-Kuten Olli Rehn alun perin kirjoitti, Fennovoima-hanke vie pohjaa pois siltä, että Suomi voisi toimia vihreän talouden veturina ja panostaa uusiutuviin energiamuotoihin. Nyt Rehn on itse toteuttamassa omaa uhkakuvaansa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.