Mainos

Lunta tupruttanut osassa maata jopa 30 senttiä vuorokaudessa – "Onhan se melko harvinaista huhtikuun säätä"

Etelä-Lapin itäosassa on vuorokauden aikana satanut useita, jopa kymmeniä senttejä lunta. Vuorokauden aikana Posio-Kuusamo-seudulla on tullut noin 30 senttiä lunta.

– Voi sanoa, että huhtikuussa tuollainen määrä lunta vuorokaudessa on melko harvinaista, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kommentoi sademääriä. .

Illan aikana sateet heikkenevät ja liikkuvat hiljalleen etelään ja Itä-Suomeen. Etelässä lunta saattaa enimmillään tulla sentin verran. 

Etelä-Lapissa Posiolla sijaitsevalla Raistakan mittausasemalla lunta oli tullut aamuyhdeksään mennessä 18 senttiä. Vuorokauden aikana lunta on tullut arviolta 23 senttiä. Kuusamossa Teerirannan mittausasemalla lunta oli aamuyhdeksään mennessä tullut 23 senttiä. Vuorokauden aikana lunta on tullut arviolta 30 senttiä.

– Pohjoisessa suurimmat lumikertymät ovat olleet 35-50 senttiä vuorokaudessa, Jokela vertaa.

Lunta on edelleen monin paikoin Pohjois-Suomea runsaastikin. Kuusamossa kaikkien aikojen suurin lumikertymä on 120 senttiä. Tänä aamuna siellä mitattiin 85 senttiä lunta. Kilpisjärvellä puolestaan mitattiin tänä aamuna 126 senttiä lunta. Posiolla lunta oli tänä aamuna kaikkiaan 97 senttiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja