Lumisateet yltyvät viikonloppuna massiivisiksi – tänne voi sataa jopa 30 senttiä lunta

Suomen suosituimmat meteorologit esittelevät päivän tarkimman sääennusteen! 2:20
Meteorologi Liisa Rintaniemi lupaa paikoin jopa massiivista lumisadetta viikonlopun ajalle. Videolla on mukana kartta uusien sateiden lumikertymästä koko Suomessa.

Keskisuomalaisten on syytä lämmitellä lihaksensa viikonlopun lumityöurakointia varten, sillä alueelle sataa viikonlopun aikana paikoin jopa 30 senttiä lunta. Eteläisimmälle rannikolle lumisadealue ei lauantain aikana yllä.

Lumisaderintama on Suomessa tällä hetkellä levinnyt pitkin Länsirannikkoa, mutta päivän mittaan lunta on luvassa myös maan keskiosiin.

– Kun lumisade pääsee alkamaan, niin tiedossa on paikoin jopa kahden vuorokauden mittainen lumentulo, ennustaa meteorologi Liisa Rintaniemi Huomenta Suomen säälähetyksessä.

Sadealue on puristumassa kasaan maan keskivaiheille ja näin ollen sunnuntaina sakein lymipyry osuu maan keskivyöhykkeelle. Kuopioon ja Iisalmeen sataa viikonlopun aikana jopa 30 senttiä lunta.

Länsirannikolla ajokelit muuttuvat huonoksi niin ikään lumipyryn vuoksi jo lauantain aikana. Etelärannikko on viikonlopun ajan pääasiassa poutainen.

Katso koko sää-lähetys yllä olevalta videolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat