Mainos

Lumikaaos uhkaa etelärannikkoa - lunta jopa kymmeniä senttejä

Eteläiseen Suomeen on tällä viikolla odotettavissa lumipyryä. Eniten lunta tulee näillä näkymin kapealle rannikkovyöhykkeelle etelään. Lumisateiden ennustetaan jatkuvan ajoittain keskiviikkoillasta lauantaille saakka.

Sää kylmenee tällä viikolla reilusti niin, että etelää myöten ollaan pakkasella viikon keskivaiheilla. Lunta on tulossa varsinkin eteläiseen Suomeen.

Tämän hetken ennusteen mukaan lumisade alkaa keskiviikkona päivällä lounaisrannikolla ja alkuillasta pääkaupunkiseudulla. Jo keskiviikkoillan ja torstaiaamun liikenteeseen on siis odotettavissa huonoa ajokeliä.

– Tuuli on voimakasta keskiviikkona ja lunta voi pyryttää sakeasti. Eniten lunta on odotettavissa etelärannikolle, missä lämmin meri voimistaa sadetta, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lumisateita voi tulla ajoittain keskiviikosta aina loppuviikolle asti.

– Lumikertymä voi olla paikoin kymmeniä senttejä. Tuuli kinostaa lunta, joten lumisateen lisäksi myös kinokset haittaavat tieliikennettä, sanoo Aleksi Jokela.

Tämän viikon tilanne on samantyyppinen, kuin esimerkiksi marraskuun lopussa 2008, jolloin Helsinkiin satoi yhdessä yössä noin 30 senttimetriä lunta.

Pakkanen kiristyy viikon mittaan. Etelässäkin voi olla loppuviikolla öisin kymmenisen astetta pakkasta. Pohjoisessa pakkasta voi olla selkeillä alueilla jopa 25-30 astetta.

Pakkaset jatkuvat myös ensi viikolla. Näillä näkymin joulukuun alusta on tulossa keskimääräistä kylmempi, joten lumet voivat jäädä pitkäksikin aikaa maahan.

Lumisateen etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkista. Sivustolla on lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaisia ennusteita, tiesäätietoja sekä kelikamerat.

Katso ennuste tälle viikolle, lähipäivien alueellinen ennuste sekä video, miksi erityisesti rannikoilla pyryttää lunta loppusyksyllä ja alkutalvesta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.