Mainos

Lukuisat etsinnät päättyneet tuloksettomina – missä on marjapoimurin kanssa kadonnut Esko?

Lähes viikon jatkuneet mittavat etsinnät vuonna 1946 syntyneen miehen löytämiseksi eivät ole tuottaneet tulosta. Poliisi kaipaa yhä tietoja vuonna 1946 syntyneestä Esko Rinta-Marttilasta.

Pohjanmaan poliisin mukaan viimeinen havainto miehestä on perjantailta 22. syyskuuta kello 14.30, kun Rinta-Marttila oli jalkaisin liikkeellä Lapualla kohti itää Korkiakallion suuntaan, noin 2 kilometrin päässä kotoaan.

Rinta-Marttilan ilmoitti kadonneeksi omainen vielä samana iltana. Etsinnät aloitettiin välittömästi miehen kotiosoitteen (Rajakuja) ympäristössä Tiistenjoella sekä Loukasharjulla, jossa Rinta-Marttilan tiedetään usein liikkuneen. Etsintöihin osallistui viikonlopun aikana pääasiassa Vapepasta ja puolustusvoimien virka-apuosastosta koostunut lähes 100 henkilön etsintäjoukko. Lisäksi etsintöihin osallistuivat rajavartiolaitoksen helikopteri ja lentokone.

Maanantaina ja tiistaina pelastuslaitos etsi miestä Lapuanjoesta Seuruksen ja Tiistenjoen kylän välisellä alueella. Lisäksi Korkiakallion suunnalla miestä etsittiin lentokoneella. Vielä keskiviikkona 60 etsijää Vapepasta ja puolustusvoimien virka-apuosastosta tutki Loukasharjun ja Korkiakallion maastoja.

Etsinnöissä ei ole saatu mitään johtolankoja kadonneesta. Poliisi pyytää lähialueen asukkaita olemaan valppaina ja tarkistamaan omat kiinteistönsä ja erilaiset pienetkin rakennukset, sekä ilmoittamaan poliisille havainnoistaan Lapuan poliisiasemalle numeroon 0295 447 261 (klo 8-16), tai kiireellisessä tapauksessa hätäkeskukseen numeroon 112.

Rinta-Marttilalla on todennäköisesti ollut yllään siniset tai tummat ulkoiluvaatteet, selässä pieni reppu sekä mukanaan sininen marjapoimuri. Rinta-Marttilan liikkuminen on rajoittunutta, mutta poliisin mukaan mies on ulkoillut paljon ja liikkunut myös maastossa, joten on mahdollista, että hän on voinut kulkea maastossa pitkänkin matkan päähän.

Pohjanmaan poliisilaitos haluaa tässä yhteydessä kiittää kaikkia etsintöihin tähän mennessä osallistuneita henkilöitä, vapaaehtoisjärjestöjä ja viranomaisia hyvästä yhteistyöstä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.